"POT-AU-FEU – Veien til Hjertet" med besøk av Eyvind Hellstrøm | FØRPREMIERE | Gimle Kino

Se den i Arendal

pot-au-feu

Vi har gleden av å invitere til førpremiere av tidenes matfilm hvor vår egen mesterkokk EYVIND HELLSTRØM introduserer den prisvinnende POT-AU-FEU – Veien til Hjertet. 🤩 

𝗗𝗮𝘁𝗼: Torsdag 14. mars
Tid: Kl. 18:00

Sted: Gimle Nordisk Film Kino

  • Velkommen til førpremiere på POT-AU-FEU – Veien til Hjertet med introduksjon av mesterkokk EYVIND HELLSTRØM.

POT-AU-FEU er årets vinner av beste regi under Cannes Film Festival, og den er også Frankrikes offisielle Oscar bidrag for beste internasjonale film.

Frankrike i 1885. Eugénie jobbet som kokk for den berømte restauranteieren Dodin i 20 år. Hun anses som utmerket på sitt felt. I løpet av årene, fordi Eugénie og Dodin tilbrakte mye tid på kjøkkenet sammen, oppsto det følelser mellom dem. Deres felles kjærlighet til mat har skapt unike, deilige og utsøkte retter som er uten sidestykke og tiltrekker seg mange spisegjester fra hele verden. Frihetselskende Eugénie ønsket imidlertid aldri å gifte seg med Dodin. Da bestemte Dodin seg for å lage mat til sin elskede for første gang.

I hoverollene møter vi Juliette Binoche (Sjokolade, Den Engelske Pasienten, Jeg elsker også deg) og Benoit Magimel (Pianolærerinnen)

Pierre Gagnaire, en av Frankrikes ledende og mest kjente mesterkokk med 14 Michelinstjerner og kåret til verdens beste kokk, var kulinarisk chef under innspillingen og er også med i filmen.