Paragraphs
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Versjoner:
F. eks. Babykino, Seniorkino osv.

Har du spørsmål om kinobesøket

Får jeg bytta billetter?

Jeg klarte å bestille billetter til feil dag/film, hva gjør jeg?
Man kan bytte billetter til en annen dag/forestilling eller sette det inn på et gavekort. Dette gjøres ved fysisk oppmøte på den kinoen billettene er kjøpt til, i kinoens åpningstid. Har du kjøpt billetter til en av våre kinoer utenfor Oslo, byttes billettene på den kinoen du har kjøpt til.

Opera- og ballettbilletter kan byttes inntil 24 timer før forestillingsstart, etter dette byttes ikke billettene.

Man kan ikke bytte billetter via telefon eller epost. Bytting må gjøres senest 20 min før den kjøpte forestillingen starter. Kjøpte billetter refunderes ikke.

Hvorfor finner jeg ikke program lengre enn torsdag?

Nytt kinoprogram ligger klart hver tirsdag ettermiddag, og gjelder fra førstkommende fredag frem til torsdag uken etter. Filmene våre vurderes og programmeres ut i fra besøkstall, og kun for én uke av gangen. Hvis du ønsker å se en forestilling lengre frem i tid, og dette ikke ligger på nettsiden, er ofte dette grunnen.

Hvordan tar man i bruk SMS-billett?

Dersom du kjøper billetter på nett og har en smarttelefon, trenger du ikke lenger gå i kassen for å skrive ut billettene. Du får en kvittering på sms med en lenke til billettene dine. Trykk på lenken og vis koden i innslippet.

Hvor lang er reklamen før filmen?

Før alle visninger vil det være 16-17 minutter med reklame og trailere etter annonsert starttid.
Lengden på reklamen er bestemt gjennom avtaler vi har med de som lager kinoreklamen.
Unntaket er ved større premierervisninger og arrangementer, hvor filmen som regel starter til annonsert tid.

Hvordan funker aldersgrenser?

Medietilsynet setter aldersgrense på alle filmer som skal vises på kino. Nordisk Film Kino har ikke lov til å slippe inn barn på visningene som er under aldersgrensen satt av Medietilsynet da dette kan føre til at vi mister konsesjonen.

NB! Du kan bli bedt om å vise legitimasjon ved filmer med aldersgrense, har du ikke med gyldig legitimasjon kan du bli nektet inngang.

A - tillatt for alle
Filmer som er tillatt for alle skal ha et rolig, lett og hyggelig uttrykk. Det kan være kortvarige "bø-effekter" eller litt spennende elementer i en trygg ramme. Alle barn kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

6 år - alle barn sammen med voksne
En film med 6-årsgrense kan inneholde enkelte mørke, dramatiske eller noe truende scener. Den kan også inneholde korte innslag med kraftige lyd og bildeeffekter. Alle barn kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

9 år - barn ned til 6 år sammen med voksne
En film med 9-årsgrense kan ha partier med mørk, intens eller utrygg stemning. Dette kan for eksempel være noe dramatiske bilder av ulykker eller barn som har det vanskelig (inkludert mobbing). Kortvarige og lite nærgående voldsinnslag kan også få 9-årsgrense. Barn ned til 6 år kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

12 år - barn ned til 9 år sammen med voksne
I filmer med 12-årsgrense kan det være gjennomgående mørk stemning - og mye frykt både i karakterer, scener og musikk. Det kan også forekomme kortvarige skrekkeffekter og lite nærgående skildringer av seksualitet. Barn ned til 9 år kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

15 år - unge ned til 12 år sammen med voksne
En film med 15-årsgrense kan ha angstskapende stemning, og inneholde realistiske innslag av katastrofer, krig, omsorgssvikt eller overgrep. Skrekkfilmer, filmer med drap eller detaljerte seksuelle skildringer får normalt 15-årsgrense. Unge ned til 12 år kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

18 år - absolutt aldersgrense
En film med 18-årsgrense kan ha særlig angstskapende stemning, og inneholde store mengder brutale og detaljerte voldshandlinger, særlig i kombinasjon med et angstskapende uttrykk. Skildringer av grov seksualisert vold gir normalt også 18-årsgrense. Filmer som Medietilsynet ikke har vurdert må vises med en 18-årsgrense på kino.

18 år - Gimle kino
Grunnet skjenkebevilling på Gimle kino, gjør vi oppmerksom på at alle filmvisninger, uavhengig av filmens aldersgrense, har 18-års grense. Det er likevel tillatt med barn/ungdom i følge med foreldre/foresatte eller godkjent ledsager så lenge den opprinnelige aldersgrensen på filmen opprettholdes.

Når du skal ta med barn som er yngre enn aldersgrensen på kino:
Barn og unge er ulike. Derfor skal du ta hensyn til barnets modenhet og tålegrense når du velger å ta med deg noen som er yngre enn aldersgrensen. Selv om du for eksempel kan ta med en 6-åring på en film med 9-årsgrense er det ikke sikkert filmen passer nettopp for ditt barn. For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn som er inntil tre år yngre. Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. 18-årsgrensen er absolutt.

Regler på barnebillett:
Barnebilletter gjelder for barn til og med 14 år. Skal du på Babykino, går spedbarn gratis (opp til 1 år.)