Trøffeljegerne fra Piemonte
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 24 min
Regi
Michael Dweck
Gregory Kershaw
Rollebesetning
Piero Botto
Maria Cicciù
Sergio Cauda
Aurelio Conterno
Enrico Crippa
Gianfranco Curti
Carlo Gondola
Originaltittel
The Truffle Hunters
Språk
Italiensk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på barn, og den blir derfor tillatt for alle.
Se mer

Trøffeljegerne fra Piemonte

En humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Kritikerroste "Trøffeljegerne fra Piemonte" er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen - en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

"Trøffeljegerne fra Piemonte", regissert av Michael Dweck og Gregory Kershaw, lar fokuset hvile på de dedikerte trøffeljegerne - de siste av sin sort - som har nedarvet kunnskapen gjennom generasjoner, men som er hemmelighetsfulle når de blir bedt om å dele hvordan de finner trøflene. Vi får også oppleve hvordan sleipe mellommenn tjener skyhøye summer på å selge trøflene videre til butikker og gourmetsultne ganer ettersom tilbudet stadig blir mindre og etterspørselen bare øker.

Publikumsfavoritten og vinner av selveste Auroraprisen fra årets filmfestival i Tromsø tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat. Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.
Vis mer