The Survivor
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
2 timer 12 min
Originaltittel
The Survivor
Språk
Engelsk
Sjanger
Biografi
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder realistiske scener fra konsentrasjonsleirer under 2. verdenskrig, og viser skildringer av henrettelser og lik. Filmen har også flere nærgående og blodige voldsinnslag. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer

The Survivor

Ben Foster (3:10 to Yuma) leverer en av sine beste rolleprestasjoner i denne gripende boksefilmen regissert av den Oscar-vinnende regissøren Berry Levinson (Rain Man, Good Morning Vietnam, Wag the Dog)

"Ben Foster leverer en av årets de beste rolleprestasjoner" - Edge Media Network

"En triumf av regissør Berry Levinson" - Red Talk Inc.

"Rått parti" - Critic's Notebook

"Imponerende gripende "all-in" prestasjon" - Flickering Myth

"Ben Foster beviser nok en gang hvorfor han er en av dagens beste skuespillerne" - AWFI Women on Film

Historien finner sted like etter andre verdenskrig, hvor vi møter bokseren Harry Haft. Gjennom krigen satt han i fangenskap i Auschwitz, hvor han overlevde med å sloss mot andre fanger som underholdning for SS offiserene. Han er nå hjemsøkt av skyld på grunn av de grusomme minnene. Dette får han til å bruke ferdighetene han opparbeidet i fangenskap til å opptre i høyprofilerte bokse matcher mot datidens legender, slik som Rocky Marciano, for å finne tilbake til sin første kjærlighet som ble revet fra han under krigen.


Filmen følger Harrys skyldfølelse og skam etter krigen, hvor han daglig kjemper egne demoner gjennom grusomme minner han ikke klarer å riste av seg. Hver seier han fikk i fangenskap ble til et dypere hull, fylt av skam og smerte. Men Harry er en kriger og håper hans berømmelse og utrolige livshistorie vil fange oppmerksomheten til kvinnen han engang elsket, før han ble revet fra henne under krigen og plassert i fangenskap. Forhåpentligvis har hun overlevd krigen og klarer å finne tilbake til han.


Regissøren Barry Levinson er mannen bak mesterverk slik som "Rain Man" hvor han selv vant oscar for beste regissør. Rain man vant ytterligere 3 oscar og var nominert til hele 8 titler. I tillegg har Barry regissert filmer som, "Good Morning Vietnam", "Wag the Dog" og "Bugsy", som ble nominert til hele 10 oscar og vant to. Han var vist gang på gang at han kan lage filmer som treffer publikum på et utrolig bredt følelsesspekter og "The Survivor" er slett ingen unntak. Her har han samlet en fantastisk rekke skuespillere som gjør en fantastisk prestasjon. Peter Sarsgaard gjør det fantastisk som den grusomme SS offiseren, men kronen går til Ben Foster som leverer en prestasjon i verdensklasse.

Harry Haft var en polsk jøde som bokset i lett tungvekt kategorien i USA i etterkrigstiden. Han bokset til og med mot den ubeseirede favoritten Rocky Marciano. Treningen han gjennomgikk var derimot svært uortodoks når han som knappe 18 år ble opplært til å bokse av en SS offiser under sitt fangenskap i Auschwitz. Gjennom hele 72 kamper måtte han sloss mot andre fanger til døden for å overleve. Og dette kun for offiserenes egen egoistiske underholdning.
Vis mer