Prinsessen
Detaljer
Aldersgrense
6 år
Premiere
Lengde
1 time 46 min
Regi
Ed Perkins
Rollebesetning
Prinsesse Diana
Originaltittel
The Princess
Språk
Engelsk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder enkelte kortvarige dramatiske scener. Den får derfor aldersgrense 6 år.
Se mer

Prinsessen

Fra de Oscar-vinnende produsentene av "Man on Wire" og "Searching for Sugar Man" kommer den komplette dokumentaren om Diana.

Historien om Prinsesse Dianas oppsiktsvekkende liv og død fortalt eksklusivt gjennom arkivmateriale. I denne kritikerroste dokumentaren følger vi hennes kamp mot det konstante, overveldende, og ofte invaderende rampelyset hun aldri unnslapp, og ved å vende kameralinsen tilbake mot oss selv setter filmen lys på hvilken enorm påvirkning Prinsesse Diana har hatt på det offentlige og på vårt syn på det britiske monarkiet.

Prinsesse Diana er fortsatt en av tidenes aller mest fotograferte kvinner, og hennes turbulente forhold til Prins Charles, og alt som fulgte med, var tabloidpressens favoritt-emne gjennom nesten to tiår og skapte overskrifter omtrent daglig. Helt fra hennes første møte med prinsen og til langt etter hennes tragiske og alt for tidlige død 31. august i 1997.

PRINSESSEN tilbyr en side av Dianas historie som føles ekte, intim og emosjonell på én og samme tid. Prinsesse Dianas tragiske død, delvis forårsaket av en paparazzi-biljakt, var et øyeblikk for refleksjon for det offentlige og mediamonsteret det mater. Men nesten 25 år etter Prinsesse Dianas død fortsetter vi å reflektere over skandaler som involverer det britiske monarkiet, og spør oss selv; har ting egentlig forandret seg etter alle disse årene?

Vis mer