Palladio
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 30 min
Regi
Giacomo Gatti
Sjanger
Alternativt innhold
Se mer
Se tider

Palladio

Noen av de vakreste italienske villaer, nå en del av UNESCOs verdensarvliste, var de eksklusive hjemmene til den venetianske adelen under renessansen, og ble senere en inspirasjonskilde for byggingen av noen av verdens mest ikoniske bygninger.

Det hvite hus, Kongressbygningen, New York Stock Exchange, Jeffersons Monticello hjem: I fem hundre år har Andrea Palladio, mesteren av nyklassisisme, inspirert verdens arkitekter. Det var den amerikanske presidenten og arkitekten Thomas Jefferson som anerkjente palladisk arkitektur som eksemplet for estetikken til de amerikanske bygningene. Jeffersons Monticello hjem, der USAs uavhengighetserklæring ble skrevet, var selv inspirert av prinsippene i Palladios bøker.

Gjennom eksklusive intervjuer med arkivarer og eiere av Palladium-villaer, lærde og professorer, avslører filmen hemmelighetene til de originale verkene til Palladio og byr på et sjeldent vitnesbyrd som helt sikkert vil vekke interessen for arkitekturentusiaster og allmennheten. En utforskning som undersøker hvordan disse estetiske kodene har kommet til å representere makt overalt, i hver by, i alle land.

Vis mer
Showtimes for Palladio
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt