Vi markerer Den Internasjonale Parkinsondagen på Verdal kino

Se den i Verdal

Den siste filmen

Vi markerer Den Internasjonale Parkinsondagen ved å vise "Den siste filmen" på Verdal kino.

Følg arrangementet på Facebook!

Tirsdag 11. april kl. 17:30:
Før filmstart serverer vi kaffe og "nåkkå attåt" i foajeen fra kl. 17:00. Representanter fra Inntrøndelag Parkinsonsforening vil være tilstede for å dele informasjon. Vi trekker ut to heldige som får hvert sitt handlenett med motiv fra filmen.
Billettpris: 100,-

Onsdag 12. april kl. 11:30: 
Vi viser "Den siste filmen" som seniorkino. Før forestillingen serverer vi kaffe og twist til alle.

Om filmen:
De grensesprengende filmskaperne Svend Wam og Petter Vennerød utvidet grensene for hva det norske kinolerretet kunne tillate seg av sylskarp samfunnskritikk, nyskapende mangfold og hemningsløse nakenscener. Ikoniske sitater fra filmene deres lever videre i populærkulturen i dag, som «Snurp igjen smella di, du maser jo som et lokomotiv!»

I Den siste filmen vil Petter Vennerød ta publikum med på en siste filmreise, men det haster. Han har fått Parkinson, og Petter har begrenset med tid før ord og tanker forsvinner. Med hjelp fra kona Karianne deler han åpent fra eget sykdomsforløp. Samtidig reflekterer han over en lang karriere som en filmskaper som «sparket i alle retninger» mens han kjempet for alle som sto utenfor.

Gjennom unikt arkivmateriale, energiske glimt fra Wam og Vennerød-filmene og personlige opptak, møter vi kjærlighet til livet, til mennesket og til filmfortellingen. Den siste filmen er en rørende og livsbejaende dokumentar som Petter Vennerød ikke fikk fullføre selv. Filmen er fullført i regi av kona Karianne Førland Vennerød og Olaug Spissøy Kyvik.

«Er det en film man skal se i 2023 så er det denne»
- Filmmagasinet

«En vemodig fest. Men en fest like fullt.»
- VG

«Rørende, engasjerende og veldig god»
- NRK

«Intet mindre enn fantastisk presentert. Vennerød-dokumentarens rikholdige og svært godt sammenskrudde potpurri er en fest.»
- Dagsavisen

«Usedvanlig nært og fint portrett av en mann som gikk sine egne veier»
- Cinema