Paragraphs

Velkommen til flotte og nyoppussede Klingenberg sal 1

Her ser du en oversikt over hva vi viser i sal 1 på Klingenberg kino. Nytt kinoprogram ligger klart hver tirsdag ettermiddag, og gjelder fra førstkommende fredag frem til torsdag uken etter.

Concept showtime version name
Velg hva du vil se
Planlegg ditt besøk i Hønefoss
Planlegg ditt besøk i Hønefoss

16. september 2022 ble sal 1 på Klingenberg kino pusset opp. 

Klingenberg kino er fra 1938 og sal 1 er første kinoen i landet som får inn Boutique- stoler og sofaer. Det er stoler og sofaer som harmonerer med 30-talls stilen til ærverdige Klingenberg. Stolene og sofaene er kompakte med ren detaljering, men også med god sittekomfort. Modellen har en mellomhøy rygg, som gjør at denne modellen skiller seg mindre ut fra den originale stolen som var i sal 1 tidligere.

Salen og foajeen på Klingenberg kino ble fredet av byantikvaren i 1995, som gjorde det viktig for oss at interiørets repetitive preg ble oppretthold.

Sal 1 på Klingenberg har fått nytt Harkness Perlux 140 miniperforert lerret. Dvs. et lerret som er optimalt til bruk i store saler for visning av 2D film. Videre har salen ny Barco 4K RGB-laser projektor. Projektoren har hele 23.500 lumen lysutbytte, høy kontrast og mer uniform lysfordeling enn tidligere xenonlampe baserte projektorer. Den kan vise HFR bildeformater (opp til 4K 120 bilder i sekundet for framtidige formater). Laser-projektoren er mye mer energieffektiv og bruker under halvparten så mye strøm som den gamle projektoren.