The Sweet East
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 44 min
Regi
Sean Price Williams
Rollebesetning
Talia Ryder
Earl Cave
Simon Rex
Jacob Elordi
Earl Cave
Jeremy O Harris
Ayo Edebiri
Rish Shah
Originaltittel
The Sweet East
Språk
Engelsk
Sjanger
Komedie
Drama
Se mer

The Sweet East

Se den i Askim

«Mesterfotograf Sean Price Williams fikk Cannes-festivalen til å eksplodere med sin første film som regissør!» - Montages

«Frisk, energisk og rampete, slik en god indiefilm skal være, med hint av David Lynch, Jim Jarmusch og John Waters.» - NRK Filmpolitiet, terningkast 5

«En regissør det er verdt å merke seg» - Adressa, terningkast 5

«Alice i Amerikaland» - Klassekampen, terningkast 5

«En velkommen skruball» - BT, terningkast 5

«En frekkas av en film» - Aftenposten

«En vill og moderne Alice i Eventyrland» - Dagens Næringsliv

Lillian, en tenåring fra Sør-Carolina, skilles fra klassen sin på en skoletur til Washington DC under en skyteepisode på en bar. Derfra legger hun ut på et Alice i eventyrland-aktig eventyr til de mørkeste avkrokene av samtidens USA.

Før THE SWEET EAST tok Cannes-festivalen med storm i vår, var Sean Price Williams først og fremst kjent som filmfotograf for filminteresserte. Gjennom fotoarbeid på noen uavhengige amerikanske filmer, har han markert seg som en svært spennende filmfotograf. Med regidebuten stadfester han dette ytterligere. Filmen, en nihilistisk reise gjennom USA, der hverken konservative eller liberale er trygge, er stappfull av bekmørk humor som på mesterlig vis tar tempen på en nasjon på bristepunktet. Foran kameraet har Williams med seg stjerneskuddet Talia Ryder (NEVER RARELY SOMETIMES ALWAYS), Simon Rex (RED ROCKET), Jacob Elordi (EUPHORIA), og en rekke andre.

REGISSØR:
Sean Price Williams (f. 1971) er en amerikansk filmfotograf og regissør. Han har jobbet som filmfotograf for flere uavhengige amerikanske filmskapere, blant annet Safdie-brødrenes filmer Heaven Knows What (2014) og Good Time (2017), Alex Ross Perrys filmer Queen of Earth (2015) og Her Smell (2018), og Abel Ferraras Zeros and Ones. The Sweet East er regidebuten hans og hadde premiere på filmfestivalen i Cannes under sideseksjonen Directors Fortnight i 2023.

Vis mer