Sulis 1907
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 46 min
Regi
Nils Gaup
Rollebesetning
Otto Fahlgren
Simon J. Berger
Pernille Sandøy
Alexandra Gjerpen
Rune Temte
Stig Henrik Hoff
Heidi Ruud-Ellingsen
Originaltittel
Sulis 1907
Språk
Norsk
Sjanger
Action
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder enkelte scener med slosskamper og voldshandlinger. Da disse er lite nærgående skildret, får filmen aldersgrense 12 år.
Se mer

Sulis 1907

Se den i Askim

Året er 1907.

Gruvebyen Sulis i Nordland var Nordens svar på Det ville vesten, og kobbergruvene i den arktiske fjellheimen var blant de største og mest nådeløse.

Atten år gamle Konrad er desperat etter arbeid og får jobb i den livsfarlige gruven Hanken. Det er brutale kår for arbeiderne, og forholdene blir ikke bedre når den kyniske Olof Wenström kommer til makten i gruveselskapet. Det blusser opp til opprør og den sosialistiske aktivisten Helene Ugland maner til kamp. Kapitalisten Wenström har imidlertid andre planer.

Midt i konflikten står unge Konrad.

Sulis 1907 er inspirert av virkelige hendelser, og skildrer opptrappingen til opprøret som endret Norge. Det er et storslaget drama fra Nils Gaup (Veiviseren (1987), Kautokeino-opprøret (2008), Birkebeinerne (2016) mm.) med stjerneskuddet Otto Fahlgren og Simon J. Berger kjent fra Exit i hovedrollene. I andre ledende roller finner vi blant andre Stig Henrik Hoff, Alexandra Gjerpen og Rune Temte.

Vis mer