MARY CASSATT: PAINTING THE MODERN WOMAN - EXHIBITION ON SCREEN
Detaljer
Aldersgrense
Alle
Premiere
Lengde
1 time 30 min
Sjanger
Alternativt innhold
Se mer

MARY CASSATT: PAINTING THE MODERN WOMAN - EXHIBITION ON SCREEN

Premiere på den internasjonale kvinnedagen.

Mary Cassatt lagde en karriere for seg selv ved å male livene til kvinnene rundt henne. Hennes radikale bilder viste dem som intellektuelle, feminine og ekte, hvilket var et enormt skifte fra måten kvinner opptrådde i kunsten ellers

Her vises hennes forbausende print, pasteller og malerier, denne filmen introduserer oss til den ofte oversette impresjonisten som hadde en karriere hvilket var full av motsigelser akkurat som kvinnene hun malte.

Hun printet, tegnet og malte dusinvis av bilder av mødre og deres barn, men hun ble aldri gift og fikk aldri barn selv. Hun var en klassisk skolert kunstner, men valgte å bli med i en gruppe av Parisiske radikale – impresjonistene – en bevegelse som endret språket til kunsten.

Verdens mest eminente Cassatt kuratorer og kjennere hjelper til å fortelle denne fantastiske historien om et stort sosialt og kulturelt skifte; en tid hvor kvinner kjempet for deres rettigheter og språket til kunsten ble fullstendig omskrevet. Mary Cassatt og hennes moderne kvinner var i hjertet av det hele.

Til tross for at hun var en produktiv maler av kvinner, Cassatt avskydde å bli beskrevet som en «kvinnemaler».

Cassatt ble født i Amerika og ble en av Amerika’s mest kjente kunstnere.

Regissert av Ali Ray
Lengde: 93 minutter
Engelsk tekst

Vis mer