iHUMAN
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 39 min
Regi
Tonje Hessen Schei
Rollebesetning
Ilya Sutskever
Ben Goertzel
Max Tegmark
Jürgen Schmidhuber
Hao Li m.fl.
Språk
Engelsk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne dokumentarfilmen har en urovekkende stemning og tematikk. Den inneholder enkelte skremmende effekter og får derfor aldersgrense 12 år.
Se mer

iHUMAN

Dokumentarthriller om den største teknologiske revolusjonen noensinne; Kunstig intelligens.

"Urovekkende, grundig, imponerende" NRK Filmpolitiet
"Engasjerende teknologisk skrekkfilm" Adresseavisen
"Skremmende aktuell" Stavanger aftenblad
"Tankevekker" Cinema

Dokumentar-thrilleren iHUMAN tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige?

iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid. Og hvordan sikrer vi at kunstig intelligens blir brukt i det godes tjeneste og ikke til overvåking, undertrykking og krigføring? Teknologifirmaene oppleves som de nye supermaktene, kommer teknologien til å ta strupetak på demokratiet? Menneskeheten står foran et veiskille. iHUMAN hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forums "Global Technology Governance Summit" i april. Om regissøren: Filmskaper Tonje Hessen Schei vant Amanda, Gullruten og flere internasjonale priser for sin forrige dokumentarfilm "Drone", som omhandler CIA sitt hemmelige program for drone-krigføring. Hessen Schei har siden 1996 jobbet med uavhengig dokumentarfilm, og hatt filmer på Netflix og TV-kanaler og festivaler over hele verden. Hun har figurert i nasjonal og internasjonal media, blant annet i The Guardian, Monocle, VICE og Wired, samt på CNN og BBC.
Vis mer