Oscars-helg på Halden Kino - BOM KRÆSJ BANG

oscar

Velkommen til Oscars-helg på Halden Kino, 17.-19.mars 🏆

 

I mars er det duket for den årlige Oscars-utdelingen: filmverdenens gjeveste utdeling. 🤩

I samarbeid med BomKræsjBang-festivalen, har vi satt opp en egen Oscars-helg slik at du kan se noen av de Oscars-nominerte filmene hos oss ✨

𝗧À𝗥
Nominert til: "Best picture", "best actress", "Best directior", "best originale screenplay", "best film editing" og "best cinematography".

Fakta: Cate Blanchett briljerer som den klassiske komponisten Lydia Tár, som sikret henne prisen for beste kvinnelige skuespiller under Filmfestivalen i Venezia i 2022.

𝗧𝗛𝗘 𝗪𝗛𝗔𝗟𝗘
Nominert til: "Best actor", "Best supporting actress" og "best makeup and hairstyling"

Fakta: I sitt store dramatiske og kritikerroste comeback spiller Brendan Fraser den ekstremt overvektige engelsklæreren Charlie, som lever helt isolert på ett rom, og kun har kontakt med pleieren som hjelper han med grunnleggende mat og stell. Da Charlie forstår at helsa begynner å svikte for alvor, forsøker han å gjenoppta kontakten med datteren som han forlot da hun bare var 8 år gammel, før det er for sent.

𝗪𝗢𝗠𝗘𝗡 𝗧𝗔𝗟𝗞𝗜𝗡𝗚
Nominert til: "Best picture" og "best adapted sceenplay"

Fakta: En gruppe kvinner sitter på et høyloft og diskuterer i all hemmelighet. De lever sitt liv isolert i en religiøs koloni. Et liv med undertrykkelse, vold og overgrep. Mot gamle, unge og barn. Hva enn de må gjøre for sikre en bedre fremtid for seg selv og barna, må de gjøre sammen. De kan ikke la ting være som de er. Skal de bli og sloss? Eller skal de flykte?

𝗧𝗛𝗘 𝗤𝗨𝗜𝗘𝗧 𝗚𝗜𝗥𝗟
Nominert til: "Best International feature film".

Fakta: Den stille jenta Cait er ett av mange forsømte barn i en familie i Irland på 1980-tallet. En sommer blir hun sendt bort for å bo hos et barnløst par på den irske landsbygda, uten å vite når hun skal hjem igjen til sin egen familie. Hos de fremmede møter jenta denne sommeren en varme og en omsorg hun aldri har opplevd før, og begynner forsiktig å blomstre.

Velkommen! 🏆

Concept showtime version name
Oscar
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
 • The whale

  Lengde: 1 time 56 min
  Aldersgrense: 12 år

  The whale

  Lengde: 1 time 56 min
  Aldersgrense: 12 år
  Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt