Villmenn
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 38 min
Regi
Thomas Daneskov
Rollebesetning
Rasmus Bjerg
Zaki Youssef
Bjørn Sundquist
Rune Temte
Sofie Gråbøl
Marco Ilsø
Jonas Bergen Rahmanzadeh
Originaltittel
Vildmænd
Språk
Dansk/Norsk
Sjanger
Komedie
Gangsterkomedie
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder enkelte nærgående skildringer av skader og blodige voldsscener. Den får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer

Villmenn

«En filosofisk, dyp og hysterisk morsom filmopplevelse. Filmen sjarmerte meg og jeg har lyst til å se den igjen.» - Kinomagasinet<br />
<br />
«Rollegalleriet er fylt med dyktige norske skuespillere. Den er innspilt i smellvakre og spektakulære omgivelser i Aurland i Vestland fylke. Balanserer godt mellom sort humor, saftig krim og menneskelig drama.» - NRK Filmpolitiet<br />
<br />
«Bjørn Sundquist gjør en av sine artigste filmroller» - Adressa<br />
<br />
«Et av høydepunktene er Bjørn Sundquist i rollen som en tørrvittig politiveteran.» - Aftenbladet<br />
<br />
Ville menn på flukt i villmarken fra hamsterhjulet med Rasmus Bjerg (Flammen og Sitronen, Lykke-Per), Bjørn Sundqvist (Tre nøtter til Askepott, Ragnarok), Sofie Gråbøl (Fortitude, Forbrytelsen), Rune Temte (Captain Marvel, Eddie the Eagle), Kathrine Thorborg Johansen (Skjelvet, Børning 3), Håkon T. Nielsen (Den 12. Mann, Be Foreigners), Tommy Karlsen (Lillyhammer, Pelle og Proffen).

Dypt inne i den norske villmarken finner vi danske Martin (Rasmus Bjerg) kledd ut som en viking, vandrende inn i en Joker for å bytte pels mot dagligvarer. Han har en midtlivskrise og velger å leve slik våre forfedre gjorde. Han møter på Musa (Zaki Youssef), en dopsmugler på flukt over grensen. Alt dette blir etterforsket av en politimann (Bjørn Sundquist) som etterlyser en sporhund, bare for å få beskjed om at den «jobber ikke idag». Den mørke og underfundige skandinaviske humoren skinner igjennom i dette verket. Manuset har energi! Denne skandinaviske komedien har et nydelig norsk fjellandskap som bakteppe i en absurd film som pakker inn moderne maskulinitet inn i flere lag - fra skjør og beskjeden til hardbarket og gammeldags.
Vis mer