Spionen
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 50 min
Regi
Jens Jonsson
Rollebesetning
Ingrid Bolsø Berdal
Rolf Lassgård
Damien Chapelle
Språk
Norsk/Svensk/Tysk
Sjanger
Drama
Thriller
Begrunnelse for aldersgrense
Dette krigsdramaet har en mørk stemning og inneholder noen opprivende scener, som skildringer av lik. Filmen får derfor 12-årsgrense.
Se mer

Spionen

Sonja Wigert levde som diva og stjerne i Stockholm ved utbruddet av andre verdenskrig, og hun fanget raskt oppmerksomheten til nazi-offiseren Josef Terboven. Wigert blir rekruttert av svensk etterretning som spion, og pleier intim kontakt med Terboven, som rekrutterer henne for å spionere på svenskene. Med faren i fengsel i Oslo, og en gryende kjærlighetshistorie til en ungarsk diplomat i Stockholm, må Sonja bevege seg på en stram line for å håndtere et spill - og en rolle - som får fatale følger for henne. Filmen er basert på biografien om Sonja Wigert, skrevet av Iselin Theien. Spionen.

Sonja Wigert levde som diva og stjerne i Stockholm ved utbruddet av andre verdenskrig, og hun fanget raskt oppmerksomheten til nazi-offiseren Josef Terboven. Wigert blir rekruttert av svensk etterretning som spion, og pleier intim kontakt med Terboven, som rekrutterer henne for å spionere på svenskene. Med faren i fengsel i Oslo, og en gryende kjærlighetshistorie til en ungarsk diplomat i Stockholm, må Sonja bevege seg på en stram line for å håndtere et spill - og en rolle - som får fatale følger for henne. Filmen er basert på biografien om Sonja Wigert, skrevet av Iselin Theien.
Vis mer