Red Rooms
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 58 min
Regi
Pascal Plante
Rollebesetning
Juliette Gariépy
Laurie Babin
Elisabeth Locas
Maxwell McCabe-Lokos
Originaltittel
Les Chambres Rouges
Språk
Fransk
Sjanger
Thriller
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder lyd fra noen torturscener som er svært ubehagelige. Den får derfor 15-års grense.
Se mer

Red Rooms

Kanskje den mest skremmede filmen du skal se i 2024.....

Fotomodell og teknologivirtous Kelly-Anne er besatt av rettssaken som pågår mot seriemorderen Ludovic Chevalier, som har streamet livesendinger av drapene han har begått. På det mørke nettet ryktes det at det finnes videoopptak av et av ofrene, og dette kan være et avgjørende bevis i rettssaken. Kelly-Anne vikler seg inn i en urovekkende verden, der hennes dype fascinasjon for seriemorderen tar overhånd.
----
"A Disturbingly Brilliant Psychological Horror" Deadline.com

"Kinoaktuelle «Red Rooms» er et urovekkende psykologisk drama om vår popkulturelle fiksering på seriemordere."
"..en sterk severdighet som virkelig fortjener oppmerksomhet." Dagsavisen (5)
----
"Red Rooms er en original, suggererende og dypt forstyrrende psykologisk thriller om groteske forbrytelser og dragningen vår mot dem."
"Red Rooms er virkelig en særegen, forstyrrende og mørkt glitrende perle av en film." Cinema (5)
----
"...Pascal Plantes film (er) nærmest en anti-krim ikledd drakten til en elegant og iskald arthouse-thriller. Det er lett å tenke at den helt uten å belære, viser hvordan mennesker kan fremmedgjøres og avstumpes av skrekkinngytende vold, av å se på skrekkinngytende vold, være omgitt av skrekkinngytende vold. Eller presumtivt skrekkinngytende vold. Samtidig bevarer den mye av sin gåtefullhet, slik Kelly-Annes gåtefullhet forblir intakt. Eller rettere sagt: Hennes agenda. Det er en stor tvetydighet her, og den bidrar sterkt til å gjøre Red Rooms til en særdeles foruroligende film.
Legg til Dominique Plantes iørefallende musikk og Vincent Birons veloverveide foto, og du har en film som for min del kommer til å surre lenge i tankene." Sørensens Filmservice
----
"Red Rooms er en effektiv psykologisk thriller som holder på spenningen og leker med fantasien din.
Red Rooms er en film som mesterlig bygger spenning og frykt ved hjelp av sparsommelige virkemidler innen bilde og lyd. Fantasien får løpe løpsk og skaper en helt egen paranoia og redsel som få andre filmer greier å gjenskape." KinoMagasinet (5)

----

Den profilerte rettssaken mot seriemorderen Ludovic Chevalier har nettopp startet, og Kelly-Anne er BESATT. Når hennes morbide fantasier glir sammen med virkeligheten, tar hun en dyster vei for å finne den siste brikken i puslespillet: den savnede videoen av en myrdet 13 år gammel jente, som Kelly-Anne har en skremmende likhet med..

Dette er et spennende og velspilt rettsdrama med elementer av psykologisk horror. Filmen engasjerer og skaper herlig uhygge. Juliette Garièpy er svært imponerende i hovedrollen som Kelly-Anne.

Filmen har vunnet flere priser under Fantasia Film Festival i Canada, inkludert beste film, beste filmmanus, beste filmmusikk og beste hovedrolle.

Vis mer