Radical
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
2 timer 6 min
Regi
Christopher Zalla
Rollebesetning
Eugenio Derbez
Daniel Haddad
Jennifer Trejo
Mia Fernanda Solia
Danilo Guardiola
Originaltittel
Radical
Språk
Spansk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Noen scener med våpen og narkotika gir 12-års grense.
Se mer

Radical

Læreren Sergio begynner i ny jobb på en barneskole i en fattig landsby nord i Mexico. Stedet er tynget av vold, korrupsjon og kartellvirksomhet, noe som også påvirker skolemiljøet negativt. Sergio bestemmer seg for å teste nye og radikale grep for å trigge den faglige nysgjerrigheten hos elevene. Han oppdager etter hvert at elevene har et uforløst potensial og enkelte av dem skjuler store talenter.

Denne fabelaktige publikumssuksessen med Eugenio Derbez (CODA) i rollen som en meksikansk lærer som gjør ting annerledes, ble belønnet med Publikumsprisen ved forrige Sundance filmfestival.

"Radical er ein søt, håpefull film og ei rørande hyllest til kunnskap og pedagogikk." Dag og Tid
----
"«Radical» fremstår som et kraftig bevis på hva en virkelig radikal tilnærming til utdanning kan utløse. Denne rørende filmen, regissert av Christopher Zalla, tar publikum med på en emosjonell reise inn i et klasserom i Matamoros i Mexico, rett sør for grensen til USA." www.cine.no(Cinema) (5)
----
"Radical: Meksikansk feelgood basert på en sann historie, er blitt en hjertevarm film full av herlige øyeblikk." Stavanger Aftenblad (5)
----
"En hjertevarmende historie om menneskelig potensial.
Dramakomedien «Radical» viderefører arven til filmer som «Stand and deliver», «Freedom Writers», og «Dead Poets Society» med en historie om en lærer som endrer livene til elevene sine for alltid." KinoMagasinet (5)
----
Basert på en sann historie, Radical har det internasjonale fenomenet Eugenio Derbez ("CODA", "How to Be a Latin Lover", og "Instructions Not Included", den 5. mest suksessfulle ikke-engelskspråklige filmen noensinne i USA) i hovedrollen på denne fabelaktige filmen. På samme måte som "To Sir, With Love", "Lean on Me" og "Stand and Deliver", vil denne filmen få deg til å le, gråte og juble!

Radical er en lys og hjertevarm dramakomedie med bred appell. Publikum under fjorårets Sundance-festival stemte den fram som vinner av Festival Favorite Award.

Handlingen er lagt til et samfunn som er preget av fattigdom og kriminalitet, men med sin inspirerende sjarm klarer filmen å vekke framtidshåp. Den er basert på en sann og ganske utrolig historie.

Vis mer