Parterapi
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 33 min
Regi
Gerardo Herrero
Rollebesetning
Malena Alterio
Alexandra Jiménez
Fele Martínez
Antonio Pagudo
Eva Ugarte
Juan Carlos Vellido
Originaltittel
Bajo terapia
Språk
Spansk
Sjanger
Drama
Sort komedie
Begrunnelse for aldersgrense
Voksentematikk, noen scener med truende oppførsel.
Se mer

Parterapi

Se den i Tønsberg

"«Parterapi» - kreativ og tankevekkende". Cinema (5)
"Skuespillet er solid, og plottet er godt fanget. I de strålende dialogene finner vi mange lag av karakterene, ikke bare i det de sier, men også i det de uttrykker gjennom stillhet og gester.
Hele filmen er glimrende filmet, med gode kamerabevegelser som fanger opp interaksjonene, i et rom som blir stadig mer klaustrofobisk for karakterene når de skjulte hendelsene begynner å dukke opp." Cinema(5)
----
"..selv om det er en dialogtung film, så blir man så fengslet av det som skjer at de tikke føles som et problem."
KinoMagasinet
----
"Terapi med open bar". Klassekampen

En uvanlig gruppeterapiøkt:
I dette kammerspillet deltar tre par på en uvanlig gruppeterapiøkt. Psykologen de vanligvis har time med dukker ikke opp, men hun har lagt igjen åtte konvolutter med instruksjoner og spørsmål som parene skal følge opp og analysere sammen. En metode som skal oppfordre dem til å tenke, diskutere og til slutt ende opp med å avsløre hvem de egentlig er og forhåpentligvis hjelpe dem deres respektive samlivsproblemer. Raskt presenteres de ulike personlighetene og parenes latente konflikter, og vi får følge med på karakterenes emosjonelle reise, skildret med humor og spenning, hvor de presses til uante grenser. Her finner vi velspilte prestasjoner fra hele ensemblet, i et engasjerende puslespill hvor vi som tilskuere må oppdage mysteriene sammen med karakterene.

----

Three couples attend an unusual group therapy session. The psychologist has left them some envelopes with slogans that the couples will have to address and analyze together. The proposed mechanics encourage everyone to think, discuss and finally end up showing themselves as they are. With humor, the emotional journey of the characters will be complicated to unsuspected limits.

Vis mer