Ennio: The Maestro
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
2 timer 36 min
Regi
Giuseppe Tornatore
Rollebesetning
Ennio Morricone
Quentin Tarantino
Clint Eastwood
Oliver Stone
John Williams
Hans Zimmer
Terrence Malick
Bruce Spiringsteen
Kar-Wai Wong
Dario Argento
Bernardo Bertolucci
Roland Joffé
James Hetfield
Originaltittel
Ennio: The Maestro
Språk
Engelsk/Italiensk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne dokumentarfilmen inneholder en rekke klipp fra ulike filmer fra de siste 50 årene. Disse filmklippene viser flere sterke og forstyrrende scener, og inneholder blant annet realistiske skildringer av drap og død. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer

Ennio: The Maestro

Se den i Drammen

En dokumentar om legendariske Ennio Morricione.

Ennio: The Maestro er en dokumentarfilm fra 2021 regissert av Giuseppe Tornatore, som feirer livet og arven til den italienske komponisten Ennio Morricone, som døde 6. juli 2020, gjennom intervjuer med regissører, manusforfattere, musikere, låtskrivere, kritikere og samarbeidspartnere som har jobbet med ham eller som har hatt glede av ham gjennom hele hans lange karriere.

Den Oscar-vinnende regissøren Giuseppe Tornatore (Cinema Paradiso) hyller sin venn og samarbeidspartner Ennio Morricone, og gjengir livet og verkene til den legendariske komponisten, fra debuten med Sergio Leone til Oscar-prisen for The Hateful Eight i 2016.
Det er intervjuer med anerkjente regissører og musikere, opptakene av noen av maestroens anerkjente verdensturneer, klipp fra noen ikoniske filmer satt til musikk av Morricone og eksklusive opptak av scenene og stedene som definerte livet hans.
Vis mer