En hvit, hvit dag
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 48 min
Regi
Hlynur Palmason
Rollebesetning
Ingvar Sigurdsson
Ída Mekkín Hlynsdóttir
Hilmir Snær Guðnason
Språk
Islandsk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Filmen har en mørk stemning, og inneholder truende situasjoner og voldsomme følelsesutbrudd. Den får derfor 12-årsgrense.
Se mer

En hvit, hvit dag

EN HVIT, HVIT DAG handler om den pensjonerte politimannen og enkemannen Ingimundur som blir besatt av tanken på at hans avdøde kone var utro. Etter at ektefellen omkom i en mystisk ulykke, har Ingimundur viet seg til å pusse opp et hus ute på landsbygda og tilbringe tid med barnebarnet Salka, men mistanken tar gradvis over livet hans. Ettersom Island er et lite sted, blir han overbevist om at konen bedro ham med noen han kjenner, og til slutt ser han ingen annen utvei enn å finne og hevne seg på den skyldige.

EN HVIT, HVIT DAG er en særegen og vakker fortelling om sorg, hevn og menneskelige impulser, med den nærmest utenomjordisk vakre islandske naturen som bakteppe. Filmen er regissert av Hlynur Pálmason som gjorde stor suksess med VINTERBRØDRE i 2017. Pálmason regnes som en av Nordens mest spennende regissører. EN HVIT, HVIT DAG ble vist på La Semaine de la Critique under Cannes-festivalen 2019. EN HVIT, HVIT DAG var nominert til Nordisk Råds Filmpris i 2019 og er Islands kandidat til Oscar for beste internasjonale film i 2020.
Vis mer