Délicieux
Åpningen av den aller første restauranten i Frankrike på 1700-tallet.
* * * * "En lovsang til gastronomien" - Keeping Up With NZ
* * * * "Fantastisk filmet haute cuisine" - BMA Mag
* * * * "Virkelig vakker film" - DM
"Fantastisk tilfredsstillende å se" - Fiction Machine
Vi befinner oss i Frankrike på 1700-tallet. Ved begynnelsen av den franske revolusjonen er gastronomi fortsatt et privilegium for aristokratene. Når den talentfulle kokken Manceron blir avskjediget av hertugen av Chamfort, mister han interessen for matlaging. Tilbake i herregården hans får møtet med den mystiske Louise ham på beina igjen. Det viser seg at de begge med god grunn bærer sterkt nag mot hertugen, men de deler også en interesse for mat. Sammen bestemmer de seg for å lage den aller første restauranten i Frankrike. Denne delikate og appetittvekkende filmen innkapsler skjønnheten i kjøkkenet, enten det er å skape eller konsumere. Dette er en komedie som gjør narr av aristokratene og deres livsstil, hvor den virkelige stjernen i filmen er selve maten.