Dégradé
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 25 min
Regi
Arab Nasser
Tarzan Nasser
Rollebesetning
Hiam Abbass
Manal Awad
Mirna Sakhla
Victoria Balitska
Originaltittel
????????
Språk
Arabisk
Sjanger
Drama
Se mer

Dégradé

Tolv kvinner i forskjellige aldre og fra ulike bakgrunner fanges i en skjønnhetssalong mens en voldelig situasjon pågår rett utenfor døren, der Hamas, en stjålet løve og en lokal gjeng er involvert.

Klientellet i salongen er variert: En kommende brud, en troende, en ensom kvinne i førtiårene, en arrogant småborgerlig og en munter husfrue, for å nevne noen. Utenfor blir situasjonen mer og mer spent der en lokal gjeng har stjålet en løve fra en dyrepark i Egypt - smuglet via tunneler. Dette er Hamas, som styrer på Gaza, svært misfornøyd med. Det som kompliserer saken for salongklientellet, er at en av gjengmedlemmene er kjæresten til en av de ansatte på salongen.

Dégradé har et fantastisk rollegalleri, med blant annet Hiam Abbass i en viktig rolle. Filmen ble spilt inn parallelt med krigen i 2014, og selv om det er vanskelig å ikke tenke at situasjonen på Gazastripen informerte filmen, har regissørbrødrene Arab og Tarzan Nasser valgt å lage en film som først og fremst handler om individer fremfor konflikten som pågår rundt dem.

Vis mer