Strikkekino // One Life

Se den i Drammen

strikkekino drammen one life

Onsdag 12. juni kl. 18:30 
Ta med deg strikketøyet på kino! 

Vi viser filmen One Life. Forteller den sanne historien om Sir Nicholas Winton, (spilt av Sir Anthony Hopkins!) som reddet mer enn 600 barn fra nazistene under andre verdenskrig.  Filmen er kinoklubbfilm og medlemmer har halv pris. Forestillingen er åpen for alle med eller uten strikketøy. 
Bli medlem her: Kinoklubb.no | Bli medlem i Kinoklubben og få -50% på 10 filmer i året! 

Velkommen til strikkekino. 
Ta med deg strikketøyet på kino! 
Tilrettelagt kinoforestilling hvor det er lov å ta med strikketøyet. Vi har lyset på og kjører redusert lyd så både masker ses og vennepraten høres. Visning i samarbeid med ullagarn&broderi. 

Strikkekino er kinofilmforestillinger spesialtilpasset for deg som gjerne vil holde pinnene i gang, og kanskje møte andre strikkere, mens du ser en god film. Vi lar det være på litt lys på i salen, slik at du kan se pinner og masker mens du koser deg med film. Lydnivået senkes også. Så lov å skravle med sidemann og hygge seg på strikkekino visninger! 

 Om filmen: 
One Life forteller den sanne historien om Sir Nicholas Winton, som reddet mer enn 600 barn fra nazistene under andre verdenskrig. Nicky anså seg selv som en helt vanlig forretningsmann, men fikk en brutal vekker fra sitt trygge liv da han i 1938 besøkte et nylig okkupert Praha. Der så han hvordan de flyktende jødene ble behandlet, og derfor gjorde han det han mente var det eneste riktige, nemlig å gjøre alt i sin makt for å hjelpe. Krigen nærmet seg, og det ble et kappløp med tiden. Hvor mange barn kunne han befri før det var for sent?

I 1988, 50 år senere, er Nicky fortsatt hjemsøkt av skjebnen til de barna han ikke klarte å redde. Ikke før han på direktesendt tv ble overrasket av de overlevende, kunne han akseptere at det i møte med slike grusomheter er en seier å bare redde ett eneste liv.

James Hawes har tidligere regissert en rekke prisvinnende tv-serier og filmer, blant annet Black Mirror, Enid og The Challenger Disaster, og har nå samlet et stjernespekket cast til filmen One Life.

Rollelisten består av blant annet av Anthony Hopkins (Nattsvermeren, The Two Popes, Resten av dagen, The Father), Helena Bonham Carter (Harry Potter-serien, Fight Club, Kongens tale, Alice in Wonderland) og Jonathan Pryce (The Two Popes, Tomorrow Never Dies, The Crown og Brazil).

Billetter her: One Life | NFkino | Drammen