Regissørbesøk og samtale på Drammen Kino | Ola - en helt vanlig uvanlig fyr

Se den i Drammen

Ola en helt vanlig uvanlig fyr

Spesialvisning med regissørbesøk og samtale på Drammen kino 21. november kl 18.00!

Kritikerroste "Ola - en helt vanlig uvanlig fyr" introduseres av regissøren Ragnhild Nøst Bergem, og det blir en samtale etter filmen. I samtalen deltar Gry Elisabeth Juvelid, 2. nestleder i FO Viken, regissør Nøst Bergem og Espen Gade Rolland, leder av faggruppe innen psykisk helse og rus i Sykepleierforbundet.

Velkommen til fin kinokveld!

Pressen skriver:
Ærlig, hjertevarm og brennaktuell - Nordlys (6)
Empatisk og komplekst - Aftenposten (5)
Det mest inspirerende på lenge - BT (5)
Ei solskinshistorie - Klassekampen (5)
Stjeler hjerter - Kinomagasinet (5)

Om filmen:
Ola er 30 år og bor sammen med mange ulike mennesker i landsbyen Vidaråsen, som ligger mellom Tønsberg og Sandefjord. Her lever de tett på naturen, i roligere tempo og det lille samfunnet er tuftet på inkludering, forståelse og respekt.

Ola er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Han har en lett utviklingshemming og snakker åpent og med undring om dette, men lurer på om folk først og fremst ser på ham som en person med en diagnose? Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig.

"Ola – en helt vanlig uvanlig fyr" er en hjertevarm film om likeverd, tilhørighet og betydningen av å føle seg trygg nok til å være den man er. Det er et nært og ærlig portrett, som bidrar til å bryte ned skillet mellom «oss» og «dem».