Ibelin | Førpremiere med besøk av Trude Steen og produsent Ingvil Giske | Matiné| Vika Kino

Se den i Sarpsborg

ibelin

Vi ønsker velkommen til førpremiere på Ibelin på Vika kino med besøk av Trude Steen og produsent Ingvil Giske, som stiller til samtale før filmen 🤩

Dato: søndag 3. mars
Tid: Kl.13:30

Om filmen:
Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis. "Ibelin" er en innovativ hybriddokumentar - hvor ekte spillhendelser er rekonstruert. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra tusenvis av sider med rollespill-logger i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

"Ibelin" hadde verdenspremiere i Sundance i januar, der den vant priser både for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival i februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

Velkommen!