Ibelin | Førpremiere med besøk av produsent Ingvil Giske og animatør Chris Kongshaug | Kristiansund Kino

Se den i Sarpsborg

ibelin

Velkommen til førpremiere av Ibelin på Kristiansund kino! 

Vi får besøk av produsent Ingvil Giske og animatør Chris Kongshaug, som selv er fra Kristiansund og har jobbet på filmen. Vell møtt! 

Dato: onsdag 6. mars
Tid: Kl. 19:00

Om filmen:
Gameren Mats Steen døde av en muskelsykdom bare 25 år gammel. Foreldrene hans sørget over det de trodde hadde vært et ensomt og isolert liv, da de plutselig begynte å få meldinger fra online-venner av Mats over hele verden. Filmen gjenskaper det rike livet til Mats´ avatar «Ibelin» i spillverdenen, på banebrytende vis. "Ibelin" er en innovativ hybriddokumentar - hvor ekte spillhendelser er rekonstruert. Alt er basert på virkelige hendelser og dialoger, hentet fra tusenvis av sider med rollespill-logger i World of Warcraft. I tillegg får vi se unike arkivopptak fra oppveksten og intervjuer med flere av vennene Mats fikk gjennom spillet.

"Ibelin" hadde verdenspremiere i Sundance i januar, der den vant priser både for beste regi og publikumsprisen. Den ble samtidig vist på Tromsø filmfestival, hvor den også vant publikumsprisen. På Gøteborg filmfestival i februar vant den Dragon Awards, prisen for beste nordiske dokumentar.

Velkommen!