Førpremiere med innledning: Apolonia, Apolonia

Apolonia, Apolonia

Velkommen til en helt spesiell filmopplevelse! Onsdag 7. juni kl 18.00 inviterer vi til førpremiere på den prisbelønnede danske dokumentaren APOLONIA, APOLONIA!

Før filmvisningen blir det en innledning ved kurator ved Sørlandets Kunstmuseum / Kunstsilo; Hanne Cecilie Gulstad.

OM APOLONIA, APOLONIA
Apolonia, Apolonia er en unik og nærgående dokumentar om den fransk-polsk-danske kunstneren Apolonia Sokol. Vi følger henne fra hun som ung og punkete bohem kommer inn på Les Beaux-Arts de Paris, en av de mest prestisjetunge kunstakademiene i Europa, til hun 13 år seinere forsøker å etablere seg i en kunstverden styrt av middelaldrende menn.

Den danske filmskaperen Lea Glob kommer tett på den talentfulle kunstneren Apolonia og et inderlig vennskap oppstår i løpet av den lange filminnspillingen. Resultatet er en uimotståelig filmopplevelse.

«Kunsten og liver smelter sammen i et makeløst og hypnotiserende portrett» - Politiken

Apolonia, Apolonia hadde verdenspremiere på IDFA i Amsterdam, verdens viktigste dokumentarfilmfestival, der den vant hovedprisen. Den ble også kåret til beste dokumentar på CPH:DOX og filmfestivalen i Gøteborg.

Filmen har ordinær kinopremiere 9. juni.

OM HANNE CECILIE GULSTAD
Gulstad har bred erfaring som kurator, prosjektleder og formidler. har en Bachelorgrad i Kunsthistorie fra NTNU i Trondheim og en Mastergrad i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Gulstad har jobbet for institusjoner som RAM galleri, Bærum Kunsthall, Kunstnerforbundet, Akershus Kunstsenter og Den Frie Udstillingsbygning i København. Utover dette har hun skrevet for ulike medier som Museumsnytt, KUNSTforum og The Art Newspaper.