Den største forbrytelsen m/ innledere

dsf

Fredag 26. november inviterer Horten og Kilden Kino til spesialvisning av «Den største forbrytelsen» i samarbeid med Vestfoldmuseene. Vi får besøk av arkivformidler ved Vestfoldmuseene Ulla Nachtsterns og manusforfatter av filmen Harald Rosenløw Eeg som vil innlede filmen før visningen.

Horten Kino:
Presis 18:00: Innledning av Ulla Nachtsterns og Harald Rosenløw Eeg
Ca. 18:30: Filmstart «Den største forbrytelsen»
Billetter HER

Kilden Kino:
Presis 19:30: Innledning av Ulla Nachtsterns og Harald Rosenløw Eeg
Ca. 20:00: Filmstart «Den største forbrytelsen»
Billetter HER

Om filmen:
26. november 1942. Etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS-medlemmer kalt inn for å bistå. Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Jødiske kvinner, menn, barn og eldre skal arresteres og deporteres samme dag.

Om Ulla Nachtstern:
Ulla Nachtstern er arkivformidler i Vestfoldmuseene og leder et stort formidlingsopplegg kalt «Det angår også deg». Dette handler om Holocaust i våre nærområder, om enkeltmennesker og steder som ble dratt inn i denne historiske malstrømmen. Ullas drivkraft for arbeidet med Holocausthistorie er både profesjonell og personlig. Som arkivformidler i Vestfoldmuseene vil hun løfte frem vår vanskelige fortid – med perspektiver som kan bidra til at folk lærer noe, men også at de går i seg selv, at de funderer over sine egne måter å se historien og livet og andre mennesker på. Og så er det slik at i Ullas ører gjaller Holocaust ekstra høyt. Hennes morfar, Moritz Nachtstern, var en av de jødiske menn som ble arrestert 26. oktober 1942 og som ble deportert med Donau en måned senere.

Dette skriver manusforfatter Harald Rosenløw Eeg om hvorfor han skrev filmen:
Med filmen ville vi gi folk en sjanse til å kunne følge noen mennesker disse dagene i oktober og november 1942. Vi ønska å gi publikum, ung som gammel, en mulighet til å kunne oppleve noe av dette gjennom en historisk presens en spillefilm kan tilby. Gi publikum en opplevelse av hva det innebærer å få hele sin framtid og sitt liv røvet fra seg. 
Dette er en historie vi aldri må glemme. Og hvis filmen «Den største forbrytelsen» kan bidra til at så ikke skjer, blir det også en film som er mye større enn seg selv. Jeg tror de fleste som jobba med filmen la inn innsats og talent, alt fra skuespillere til sperrevakter, fra regissør til kostymør, og de forsto at de var med på noe helt spesielt.

Hør mer og se filmen på Horten og Kilden Kino 26. november!