Paragraphs

Billetter

Hvordan bytter jeg billetter?

Jeg klarte å bestille billetter til feil dag/film, hva gjør jeg?
Man kan bytte billetter til en annen dag/forestilling eller sette det inn på et gavekort. Dette gjøres ved fysisk oppmøte på den kinoen billettene er kjøpt til, i kinoens åpningstid. Har du kjøpt billetter til en av våre kinoer utenfor Oslo, byttes billettene på den kinoen du har kjøpt til.

Opera- og ballettbilletter kan byttes inntil 24 timer før forestillingsstart, etter dette byttes ikke billettene.

Man kan ikke bytte billetter via telefon eller epost. Bytting må gjøres senest 20 min før den kjøpte forestillingen starter. Kjøpte billetter refunderes ikke.

Kan jeg kjøpe billetter til andre kinoer når jeg befinner meg på en kino?

Grunnet skifte av billettsystem, kan man ikke kjøpe billetter til andre kinoer enn den aktuelle kinoen man er på. Det vil si at hvis du for eksempel kjøper billetter på Saga kino, kan du ikke kjøpe billetter til noen andre kinoer i Oslo, kun Saga. Skal du på Ringen kino, må du dra til Ringen kino for å kjøpe billetter. OBS! Dette gelder ikke ved nettsalg.

Det samme gjelder også ved bytting av billetter, har du kjøpt billetter til en film som går på Saga kino, kan du kun bytte billettene dine på Saga kino. Skal du se en film på Ringen kino i stedet, kan du få beløpet satt over på et gavekort for så å dra på Ringen kino å kjøpe billettene (evt. kjøpe de på nett med gavekortet).

Vi jobber med å få kryssalg igjen på våre kinoer, men inntil videre er det dette som gjelder.

Mottar jeg billetten på SMS?

Dersom du kjøper billetter på nett og har en smarttelefon, trenger du ikke lenger gå i kassen for å skrive ut billettene. Du får en kvittering på sms med en lenke til billettene dine. Trykk på lenken og vis koden i innslippet.

Ved kjøp gjennom app, vil du ikke motta SMS og finner billetten tilgjengelig under "billettoversikt" i appen.

Hvilke filmer inngår i dagtilbudet?

For oss er kvaliteten på det vi leverer viktig, uansett tid på døgnet. Derfor viser vi et bredt spekter av filmer også på dagtid. Vi har fast dagåpent på Colosseum, Ringen og Saga. I tillegg har vi et eget tilbud for pensjonister som heter Seniorkino. Dette er et veldig populært tilbud som er tilpasset et voksent publikum, og dette tilbys både på Colosseum, Gimle, Ringen, Saga og Symra. Til nybakte foreldre har vi Babykino som også er et veldig populært alternativ som inngår i dagsprisen.

Hvorfor er det høyere pris på Colosseum 1, Gimle og Vika kino?

Det er lang tradisjon i Oslo for å prise Colosseum 1 og Gimle høyere enn øvrige kinoer, nettopp på grunn av salenes særegenhet og den unike kinoopplevelsen du får her. 

 

 

Hvorfor er det forskjellige priser på hverdager og helg?

Vi har ledig kapasitet på hverdager og dagtid og derfor har vi mulighet til å imøtekomme behovet for rimeligere priser. Vi ønsker å opprettholde kvaliteten samtidig som vi kan tilby rimeligere priser der hvor det er mulighet for dette. Vi ser behovet for flere grupper i samfunnet, uansett alder og situasjon, med rimeligere pris og på bakgrunn av dette er denne prismodellen satt. Det er f.eks. med tanke på barnefamiliene at vi ønsket å holde en rimeligere pris på dagtid i helgene.

Hvorfor finner jeg ikke barnebillett på utvalgte visninger?

Grunnen til at det ikke er barnepris på disse filmene, er at de ikke er kategorisert som familie/barnefilm og har aldersgrense 18 år. Man får barnepris på de filmer som er kategorisert som familie/barnefilm, og dette gjelder for filmer opp til aldersgrense 15 år. Alle barn må ha egen billett og barnebilletter gjelder for barn til og med 12 år. Barnebillettene faller også bort skulle det være spesielle visninger eller hvis distributøren av filmen har valgt bort kategorien.

Aldersgrense

Hvem kan være ledsager for barn?

Vi følger Medietilsynets retningslinjer for aldersgrense på kino. De tillater at barn som er inntil tre år yngre enn satt aldergrense kan se filmen på kino i følge med voksen/foreldre/foresatte. Unntaket er 18 år som er absolutt, og 6 år hvor alle barn er tillatt i følge med voksen/foreldre/foresatte.

Ifølge Medietilsynet er voksen definert som: 

En person som har fylt 18 år og fått foresattes tillatelse til å ta med barnet på kino. Dette kalles ledsagerregelen.

  Hva er aldersgrense for barn på babykino?

  Spedbarn opp til 1 år går gratis.

  Kinopluss

  Hva er medlemsfordelene?

  Dette får du som KinoPluss-medlem:

  KinoPluss er en gratis fordelsklubb for deg som liker å se film på kino. Hver gang du kjøper billetter online på NFkino.no eller i NFkino-appen får du 10 kr rabatt per billett du kjøper.

  I tillegg får du unike medlemstilbud, invitasjoner til førpremierer, varsel om billettslipp til storfilmer og nyhetsbrev med kommende filmer.

  Har du spørsmål eller tilbakemeldinger? Vi vil gjerne høre fra deg!
  Send en henvendelse til post [at] kinopluss.no.

  Hvordan får jeg et KinoPluss medlemskort?

  Du må være medlem i KinoPluss. Vi sender dessverre ikke ut medlemskort i posten. Neste gang du er på kinoen kan du be om et medlemskort. Medlemskortet bruker du i kassen (ikke på nett) for å få poengene registrert på din konto. Du må ikke nødvendigvis ha et fysiskt medlemskort, og har du oppgitt mobilnummer i profilen din, kan du oppgi mobilnummeret ditt i kassen for å få kjøpet registrert. På nfkino.no logger du deg inn med epostadressen din og passord, for å automatisk registrere poeng når du kjøper billetter. Har du NFkino-appen finner du medlemskortet ditt digitalt i profilen din.

  Jeg finner ikke svar om KinoPluss her, hvem kan jeg kontakte?

  Har du ytterligere spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på post [at] kinopluss.no

  Filmer/Program

  Hva er aldersgrensene?

  Medietilsynet setter aldersgrense på alle filmer som skal vises på kino. Nordisk Film Kino har ikke lov til å slippe inn barn på visningene som er under aldersgrensen satt av Medietilsynet da dette kan føre til at vi mister konsesjonen.

  A - tillatt for alle
  Filmer som er tillatt for alle skal ha et rolig, lett og hyggelig uttrykk. Det kan være kortvarige "bø-effekter" eller litt spennende elementer i en trygg ramme. Alle barn kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

  6 år - alle barn sammen med voksne
  En film med 6-årsgrense kan inneholde enkelte mørke, dramatiske eller noe truende scener. Den kan også inneholde korte innslag med kraftige lyd og bildeeffekter. Alle barn kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

  9 år - barn ned til 6 år sammen med voksne
  En film med 9-årsgrense kan ha partier med mørk, intens eller utrygg stemning. Dette kan for eksempel være noe dramatiske bilder av ulykker eller barn som har det vanskelig (inkludert mobbing). Kortvarige og lite nærgående voldsinnslag kan også få 9-årsgrense. Barn ned til 6 år kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

  12 år - barn ned til 9 år sammen med voksne
  I filmer med 12-årsgrense kan det være gjennomgående mørk stemning - og mye frykt både i karakterer, scener og musikk. Det kan også forekomme kortvarige skrekkeffekter og lite nærgående skildringer av seksualitet. Barn ned til 9 år kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

  15 år - unge ned til 12 år sammen med voksne
  En film med 15-årsgrense kan ha angstskapende stemning, og inneholde realistiske innslag av katastrofer, krig, omsorgssvikt eller overgrep. Skrekkfilmer, filmer med drap eller detaljerte seksuelle skildringer får normalt 15-årsgrense. Unge ned til 12 år kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

  18 år - absolutt aldersgrense
  En film med 18-årsgrense kan ha særlig angstskapende stemning, og inneholde store mengder brutale og detaljerte voldshandlinger, særlig i kombinasjon med et angstskapende uttrykk. Skildringer av grov seksualisert vold gir normalt også 18-årsgrense. Filmer som Medietilsynet ikke har vurdert må vises med en 18-årsgrense på kino.

  TBC - 18 år
  Dersom filmen ikke er ferdig vurdert av Medietilsynet vil det stå "TBC" i aldersgrensefeltet. Vi har da ikke en gyldig vurdering av passende aldersgrense for filmen, og det vil da være 18 års-grense som gjelder. Vi har ikke mulighet til å slippe inn mindreårige på filmer som ikke har en ferdig aldersgrensevurdering av Medietilsynet. 

  Når du skal ta med barn som er yngre enn aldersgrensen på kino:
  Barn og unge er ulike. Derfor skal du ta hensyn til barnets modenhet og tålegrense når du velger å ta med deg noen som er yngre enn aldersgrensen. Selv om du for eksempel kan ta med en 6-åring på en film med 9-årsgrense er det ikke sikkert filmen passer nettopp for ditt barn. For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn som er inntil tre år yngre. Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. 18-årsgrensen er absolutt.

  Regler på barnebillett: 
  Barnebilletter gjelder for barn til og med 14 år. Skal du på Babykino, går spedbarn gratis (opp til 1 år.)

  NB! Du kan bli bedt om å vise legitimasjon ved filmer med aldersgrense, har du ikke med gyldig legitimasjon kan du bli nektet inngang.

  Når legges programmet ut?

  Programavdelingen planlegger og programmerer filmene hver uke og programmet som blir publisert tirsdag ettermiddag hver uke, gjelder fra fredag samme uke frem til torsdag uken etter.

  Dette er det vi kaller en kinouke. Det er besøkstallene fra uken før som bestemmer hvor lenge en film går.

  Hva er 3D?

  Enkelte av våre filmer vises i 3D. For å kunne se filmer i 3D må man ha på seg 3D-briller for å kunne oppleve filmens 3D-effekter. Dersom man ikke har på seg 3D-briller under en 3D-visning vil bildet oppleves som uskarpt og utydelig.

  Mer info
  Vanlig film vises i 2 dimensjoner (2D), bredde og høyde. Legger vi til en dimensjon til, dybde, får vi 3 dimensjoner (3D). Bevegelser inn og ut av bildet gjør seg spesielt godt i 3D grunnet den forsterkede dybdevirkningen. 
  Alle 3D-systemer baserer seg på egne bilder for høyre og venstre øye, litt forskjøvet i forhold til hverandre. Disse projiseres i stor hastighet.

  Vi bruker 3D-systemet kalt RealD. En 3D-klar kinoserver mottar innhold fra en DCP (Digital Cinema Package). Dette er en hardisk med innhold formatert for kino. Filmen blir dekodet og sendt til projektoren som separate 24 bps venstre- og høyre billedstrømmer, over to HDSDI innganger på projektoren. Projektoren buffrer venstre og høyre bildestrøm og projiserer dem vekselvis med en hastighet på 144 bilder per sekund. Hvert bilde blir "belyst" 3 ganger (trippleflash). Bildene projiseres gjennom en et filter basert på flytende krystaller (LCD). Filteret er en polariseringsbryter som er synkronisert med projektoren. RealD bruker passive briller. Disse brillene har sirkulært polarisert "glass" som er nøyaktig tilpasset utgangen av LCD filteret foran projektoren. RealD 3D vises på buet sølvlerret, som kaster mer lys tilbake til salen i forhold til tradisjonelle kinolerreter.

  Hvor mye koster 3D-briller?

  3D-briller kan kjøpes til 25,- stk. på alle våre kinoer som viser 3D. Brillene kan brukes flere ganger.

  Hvor lang er reklametiden før filmen starter?

  Før alle visninger vil det være 16-17 minutter med reklame og trailere etter annonsert starttid.
  Lengden på reklamen er bestemt gjennom avtaler vi har med de som lager kinoreklamen. 
  Unntaket er ved større premierervisninger og arrangementer, hvor filmen som regel starter til annonsert tid.

  Hva er 4DX?

  4DX er en nyskapende teknologi som gjør det mulig for deg i salen å virkelig være til stede i handlingen som foregår på lerretet. Ved bruk av stoler som beveger seg i alle retninger, i samspill med effekter som blant annet vind, vann, regn, tåke, bobler, luftskudd og lukt, vil 4DX levere en unik og heftig kinoopplevelse for våre gjester.

  NB: Vi forsøker å vise alle filmer i 3D, men ikke alle filmer vi ønsker å vise blir laget i formatet. Det vil derfor også vises filmer i 2D i denne salen.

  Hva er SUPREME?

  En kinoopplevelse i verdensklasse
  Supreme er vår luksussal med 221 spesialdesignede lenestoler rammet inn av et digert lerret og det beste lydsystemet som finnes på markedet; Dolby Atmos. Dette er et avansert, tredimensjonalt lydformat der lyden vil kunne komme fra både foran og bak i salen, inn fra begge sidene-  for ikke å glemme rett over hodet ditt! Samspillet gir filmlyden et høydeperspektiv og en enda mer realistisk filmopplevelse skreddersydd for hvert enkelt kinosete.

  Her viser vi filmer i både 2D og 3D.  Sjekk ut programmet for salen under!

  Hvorfor finner jeg ikke program lengre enn torsdag?

  Nytt kinoprogram ligger klart hver tirsdag ettermiddag, og gjelder fra førstkommende fredag frem til torsdag uken etter. Filmene våre vurderes og programmeres ut i fra besøkstall, og kun for én uke av gangen. Hvis du ønsker å se en forestilling lengre frem i tid, og dette ikke ligger på nettsiden, er ofte dette grunnen.

  Når legges salget ut for filmer?

  Alt av informasjon om forslag og salg av billetter blir publisert på våre nettsider. Hvis det ikke ligger ute, har vi enda ikke fått noe informasjon om denne filmen. Følg med på nettsiden og følg oss gjerne på facebook, hvor vi også poster nyheter daglig.

  Gavekort

  Hvordan kan jeg betale med gavekort på nett?
  • Først, velg antall billetter og riktig billettkategori. Så trykk på KJØP for å gå videre.
  • Du kan enten velge å logge inn dersom du har en Kinopluss konto eller Fortsett kjøpet uten profil.
  • Til slutt velger du "Betal med gavekort?" alternativet og taster inn gavekortnummeret og Pinkode.
  • Trykk så på fortsett for å godkjenne bestillingen.
  Jeg ønsker å betale med både gavekort og bankkort på samme transaksjon. Er dette mulig?

  Du kan fint betale med både gavekort og bankkort på samme bestilling. Huk av for "betale med gavekort" og skriv inn ditt gavekortnummer og pinkode. Gavekortet ditt blir belastet, og du blir deretter sendt videre for å velge sitteplasser i salen. Til slutt kommer du til nettbetaling via bankid hvor du kan betale resterende beløp.

  Jeg finner ikke pinkoden til mitt gavekort. Hva gjør jeg?

  Pinkoden finner man bak skrapefeltet på gavekortet.
  Har du et gavekort som ble kjøpt før oktober 2015, står din pinkode oppgitt i omslaget som følger gavekortet. Har du spørsmål angående ditt gavekort, vennligst fyll ut kontaktskjema under, og vi vil hjelpe deg så raskt som mulig.  Din henvendelse vil bli behandlet i tidsrommet mandag til fredag mellom 09.30 og 15.30. Beregnet svartid er 2 til 5 arbeidsdager. Har du gavekort i papirform (tilsendt på epost eller printet ut) trenger du ikke fylle inn pinkode.

  Jeg har et elektronisk gavekort på epost, og finner ikke pinkode. Hva gjør jeg?

  Du trenger ikke fylle inn feltet med pinkode, la det være åpent, og trykk "neste". Du kommer da videre inn til salkartet for å velge seter, før du fullfører bestillingen.

  Jeg forsøker å bruke gavekort, men får ikke valgt sete. Hva gjør jeg?

  Du må trykke "neste" etter at du tastet inn gavekortnummer og pinkode. Da kommer du videre til salkart og kan velge hvor du vil sitte før du fullfører bestillingen. Har du allerede forsøkt å trykke "neste" og ikke fått valgt seter, må du fylle inn kontaktskjema under og vi vil svare deg så fort som mulig. Legg gjerne ved skjermbilde av det du du får opp på din skjerm, slik at vi lettere kan se hvor problemet ligger

  Hvor lenge er utløpsdatoen på gavekortene?

  Alle våre gavekort har en varighet på ett år. Utløpsdatoen står oppgitt på selve gavekortet og i omslaget.

  Hvordan betaler jeg med gavekort på nett?

  Det første du må gjøre, er å velge hvilken forestilling du ønsker å se. Dette gjør du ved å trykke på ønsket film og ønsket tidspunkt.

  Når du har valgt forestillingen du vil se, blir du bedt om å velge antall billetter. Her skal du velge ønsket billettype (ordinærbillett eller barnebillett).

  Trykk neste for å bli sendt videre til å velge sitteplasser. Deretter velg ønskede seter (disse blir markert i gult).

  Etter du har valgt hvor du vil sitte, trykker du betaling og blir da sendt videre til betaling. Det vil stå "vennligst velg betalingsmåte" og her velger du kinokort. Ha ditt gavekortnummer ( står bak på selve gavekortet) og din pinkode (står oppgitt i omslaget som følger gavekortet) klart for betaling.

  Hvis bestillingen er på mer enn hva gavekortet er verdt, blir du sendt videre til bankbetaling for resterende beløp. Du må da ha din bankid klar.

  NB!
  Har du flere gavekort, må du foreta flere bestillinger.

  Ofte stilte spørsmål

  Hvordan får jeg bestilt billetter med ledsagerbevis, eller en rullestolplass?

  For å reservere billetter med ledsagerbevis, eller for å reservere en rullestolplass, kan man henvende seg direkte på kinoen det gjelder. Man kan også ta kontakt med kundeservice for å legge inn ledsagerbeviset på en eksisterende Kinopluss bruker ved å sende mail med bilde av ledsagerbeviset til post [at] nfkino.no. Hvis din bestilling haster, anbefaler vi deg å ringe kundeservice i deres åpningstid på telefon 99 43 20 00.

  Våre åpningstider er:

  Mandag - fredag: Kl.12.00 - 17.00
  Lørdag og Søndag: Kl. 12:00 - 18:00

  Legitimasjon
  Gyldig alders-legitimasjon eller trygdekontorets legitimasjon.
  Billettene må hentes senest 30 min før filmstart i kiosken på den aktuelle kinoen. Både ledsager og eier av ledsagerbeviset på være til stedet for å hente ut billettene.

  Hvor i salen er rullestolplassene?

  Vi har egne områder i salene beregnet på rullestoler. Disse kan reserveres ved å sende mail til post [at] nfkino.no eller ved å kontakte kundeservice på telefon 99432000. Billetter må hentes på den kinoen du har reservert til, og senest 30 minutter før filmstart.

  Du kan se om det er ledige rullestolplasser ved søke opp forestillingen her på nettsidene. Velg forestilling, fyll inn en voksenbillett og velg neste for å se en oversikt over salen. Rullestolplassene er merket blått.

  Jeg var på kino og mistet en av mine eiendeler. Hvordan kan jeg finne igjen dette?

  Det mest effektive for deg, vil være å gå på den aktuelle kinoen og spørre personalet om de har funnet eiendelen din. Du kan også sende en mail til post [at] nfkino.no, som tar henvendelsen videre til kinoen det gjelder.

  Hvor finner jeg parkering?

  Kinobesøkende kan parkere i fire av Q-Parks parkeringshus mellom kl. 18:00 og 24:00 for kr 49,-.

  Det er også mulig å benytte tilbudet ved parkering utover dette tidsrommet, men da mot ordinær avgift i tiden før kl. 18:00 og etter kl. 24:00. Inntil 6 timers parkering for kr 49,- i moderne og oppvarmede P-hus er et godt alternativ for kinopublikummere som er avhengige av bil. 

  Slik fungerer kinoparkering:
  1. Trekk P-billett ved innkjøring.
  2. Stemple P-billett i rabattstasjon i kinofoajè. Husk å stemple billetten før forestillingen!
  3. Betal P-billett i automat eller med kort i utkjøringssøyle i P-hus.

  Følgende P-hus tilbyr kinoparkering:
  Colosseum P-hus (i nærheten av Colosseum)
  Vika terassen P-hus (i nærheten av Vika, Saga og Klingenberg) Legg merke til at det er flere parkeringshus på Vika, og avtalen gjelder kun parkeringshuset som er i Munkedamsveien 15, 0250 Oslo.

  På Symra er det 3 timer gratis parkering i P-huset i Lambertseter senters åpningstid og det er flere gratis plasser i området.

  Parkering ved Ringen kino: parker i parkeringshuset i Ringnes Park (drives av Park Nordic AS), inngangen er ved Thorvald Meyers gate 2.
  Kinoparkering fra kl 17:00 til 23:30 mandag - fredag, samt lørdag – søndag fra kl 11:00 -23:30. Kinoparkeringstakst er 50 kr for 3 timer, deretter kan en parkere ytterligere for 56 kr pr time.
  Parkeringshuset er åpent mandag til søndag 00.00-24.00. På dagtid mandag til fredag, så er det en time gratis parkering.
  Husk å legge parkeringsbilletten synlig i frontruta.