Trailer coming soon
Unge Ahmed
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
1 time 25 min
Regi
Luc og Jean-Pierre Dardenne
Rollebesetning
Idir Ben Addi
Victoria Bluck
Myriem Akeddiou
Språk
Fransk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder noe forstyrrende tematikk knyttet til radikalisering, og enkelte kortvarige scener med følelsesutbrudd og voldsinnslag. Filmen får derfor 9-årsgrense.
Se mer
Trailer coming soon

Unge Ahmed

Dardenne-brødrene er tilbake, denne gangen med et drama om 13 år gamle Ahmed. Ahmed står på kanten av stupet. Han er i ferd med å bli radikalisert. Kan den snille læreren, den kjærlige mammaen eller kanskje den nye venninnen Louise få ham på bedre tanker?

De belgiske brødrene Jean-Pierre og Luc Dardenne har siden nitti-tallet levert en perlerad av lavmælte, men intense filmer som tar vår samtid på kornet. De har vunnet Gullpalmen i Cannes hele to ganger, og en mengde andre priser på ledende filmfestivaler. Dardenne-brødrene er europeiske regissør-ikoner på linje med Bergman, Fellini og Almodóvar. Brødrene forteller ofte historier om unge mennesker som må ta et stort ansvar. I Løftet opplever en tenåring at faren utnytter illegale innvandrere, og havner i et stort moralsk dilemma da en mann omkommer på arbeidsplassen. I Rosetta prøver unge Rosetta å beholde verdigheten samtidig som hun forsøker å tjene nok til sitt eget og sin alkoholiserte mors miserable campingvogn-liv.
Vis mer