Sovekupé nr 6
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
1 time 46 min
Regi
Juho Kuosmanen
Rollebesetning
Seidi Haarla
Yuriy Borisov
Originaltittel
Hytti no 6
Språk
Finsk/Russisk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen inneholder enkelte scener med en ustabil person som kan virke urovekkende på yngre barn. Filmen får derfor aldersgrense 9 år
Se mer

Sovekupé nr 6

Et møte kan endre alt

SOVEKUPÉ NR. 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival og er på kortlisten til en Oscar-nominasjon i kategorien Beste internasjonale film. Filmen er også nominert til Golden Globes.

Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

SOVEKUPÉ NR. 6 er regissør og manusforfatter Juho Kuosmanens andre spillefilm etter debutfilmen DEN LYKKELIGSTE DAGEN I OLLE MÄKIS LIV. Filmen er basert på Rosa Liksom prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk roadmovie.

PRESSEN OM FILMEN:
"Strålende - en av årets beste filmer" - Adresseavisen
"Den perfekte nostalgisprøyte - fantastisk skuespill" - Filmmagasinet
"En deilig film" - NRK
"Medrivende filmkunst" - Dagsavisen
"Upolert og rørende" - Stavanger Aftenblad
"Magisk" - Aftenposten
«Nydelig varme og humor» - The Guardian
«Livlig og herlig - tar deg tilbake i tid og gjennom Russland» - Variety
Vis mer