Shorta
Se tider
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 48 min
Regi
Frederik Louis Hviid
Anders Ølholm
Rollebesetning
Jacob Lohmann
Simon Sears
Tarek Zayat
Issa Khattab
Özlem Saglanmak
Originaltittel
Shorta
Språk
Dansk
Sjanger
Action
Krim
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har en mørk stemning, og den inneholder flere brutale og blodige voldsskildringer. Den får derfor 15-årsgrense.
Se mer
Se tider

Shorta

Terningkast 5: "Tøff og aktuell politithriller" - Stavanger Aftenblad<br />
<br />
Terningkast 5: "Makan til heftig, vellaget og direkte nervepirrende og engasjerende dansk film skal man lete lenge etter" - Filmfront<br />
<br />
Politimennene Mike og Jens er på patrulje i en fattig bydel dominert av ikke-vestlige innvandrere da det blir offentlig kjent at den 19 år gamle Talib har omkommet i politiets varetekt. Mike og Jens har pågrepet den mørkhudede Amos og skal frakte ham tilbake til stasjonen, men når nyheten om Talibs død blir kjent eksploderer nabolaget i et voldsomt sinne mot politiet. Plutselig er de to patruljerende betjentene fritt vilt, og omgitt av voldelige demonstranter på alle kanter må de ha hjelp fra den motvillige Amos til å finne en vei ut av det labyrint-lignende boligkomplekset før det er for sent.

SHORTA er en intens og intelligent film om sosiale problemstillinger knyttet til innvandring, parallellsamfunn og politivold i dagens Danmark, som bruker action- og thrillervirkemidler til å la publikum føle den anspente stemningen på kroppen. Dette er en spenningsfilm på høyt internasjonalt nivå, som har fått stor oppmerksomhet etter den ble plukket ut til kritikeruken under årets filmfestival i Venezia.
Vis mer
Showtimes for Shorta
Velg hva du vil se
Velg hva du vil se
Mange ledige plasser Få ledige plasser Veldig få ledige plasser Utsolgt