Olfas døtre
Detaljer
Aldersgrense
12 år
Premiere
Lengde
1 time 47 min
Regi
Kaouther Ben Hania
Rollebesetning
Eya Chikhaoui
Tayssir Chikhaoui
Zine El-Abidine Ben Ali
Olfa Hamrouni
Nour Karoui
Majd Mastoura
Ichraq Matar
Originaltittel
Les filles d'Olfa
Språk
Arabisk/Engelsk/Fransk
Sjanger
Dokumentar
Begrunnelse for aldersgrense
Dokumentaren inneholder svært dramatiske historier, både gjenfortalt og rekonstruert. Filmen får derfor sensur 12 år.
Se mer

Olfas døtre

Se den i Kristiansand S

Se den Oscar-nominerte dokumentaren som har vunnet hjerter over hele verden!

Etter en streng oppvekst, har to av Olfas fire døtre blitt radikalisert og forlatt hjemlandet. Igjen står en splittet familie. Ved å gjenoppleve sin egen historie, forsøker de å forsone seg med det som har skjedd.

OLFAS DØTRE er en beretning full av håp, livslyst og energi, samtidig som den utforsker familiens tap og fortvilelse. Gjennom deres øyne ser vi kampen for å forstå hva som førte til at to unge jenter tok et rystende valg i livet, men også hvordan familien står igjen med strak rygg tross sin bagasje.

Regissør Kaouther Ben Hania blander intervjuer fra virkeligheten med rekonstruksjoner, og inviterer oss inn i familiens indre liv på en innovativ og svært engasjerende måte. Alt føles nært og levende, godt hjulpet av et strålende ensemble med skuespillere, og mennesker som deler av sine ekte liv.

Filmen har allerede blitt internasjonalt anerkjent, blant annet fra hovedkonkurransen ved Cannes filmfestival, en Oscar-nominasjon for beste dokumentarfilm, og vant i kategorien Beste dokumentar under både den franske César-prisen og Independent Spirit Awards.

Vis mer