Trailer coming soon
Detaljer
Aldersgrense
TBC
Premiere
Lengde
57 min
Regi
Ibrahim Mursal
Rollebesetning
Ahmed Umar
Språk
Arabisk/Engelsk/Norsk
Sjanger
Dokumentar
Se mer
Trailer coming soon

Kunsten å være syndig

I 2008 kom Ahmed Umar til Norge som flyktning. Åtte år senere var han ferdig med mastergraden sin på Kunsthøgskolen i Oslo, og i dag er han en anerkjent kunstner. Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen, for da han i 2015 kom ut av skapet på Facebook, var det som den første åpent homofile sudanske mannen i verden - og reaksjonene lot ikke vente på seg. Ahmed ble fordømt og trakassert av familie, venner og ukjente sudanere, men den uredde kunstneren lar seg ikke stoppe så lett, og i KUNSTEN Å VÆRE SYNDIG følger vi ham på reise tilbake til fødelandet.

Regissør Ibrahim Mursal har laget et empatisk og nysgjerrig portrett av en enestående skikkelse i norsk kunst og sudansk samfunnsliv. Mens han dokumenterer Ahmed på atelieret, på utstillingsåpning og legevakten etter han er blitt banket opp etter en Pride-marsj, tvinges Ibrahim til å konfrontere sine egne fordommer om maskulinitet og sudansk identitet. KUNSTEN Å VÆRE SYNDIG er en reise på tvers av verdener og kulturer som utforsker betydningen av kunst og religion, nasjonal identitet og tilhørighet, seksualitet og kjærlighet.

---

Contemporary artist Ahmed Umar came to Norway as a political refugee in 2008. In 2015 he became infamous in the Sudanese community when he came out on Facebook as the first openly homosexual Sudanese man in the world. In this curious and empathetic documentary we follow this remarkable man as he journeys back to his land of birth - at the risk of his own life. THE ART OF SIN is a journey between worlds and cultures which explores questions of art and religion, nationality and belonging, love and sexuality.
Vis mer