I onde dager
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
1 time 53 min
Regi
Tommy Wirkola
Rollebesetning
Aksel Hennie
Noomi Rapace
Atle Antonsen
Christian Rubeck
André Eriksen
Originaltittel
I onde dager
Språk
Norsk
Sjanger
Action
Thriller
Sort komedie
Begrunnelse for aldersgrense
Flere nærgående og blodige draps- og voldsskildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.
Se mer

I onde dager

At ekteskapet til Lars og Lisa henger i en tynn tråd, er opplagt for dem begge. Ingenting har egentlig gått slik de hadde tenkt seg her i livet. Men en tur til familiehytta i dypet av de norske skogene slår dem begge som en anledning til å ta grep om tilværelsen, og starte på nytt. Alene.

Men heller ikke dette går som de hadde tenkt.

Ekteparet Lars (Aksel Hennie) og Lisa (Noomi Rapace) har for lengst lagt hvetebrødsdagene bak seg, og strever med å opprettholde ekteskapet, fasaden og ambisjonene. Lars' karriere som regissør har stagnert, og Lisa er skuespilleren som ikke lenger får noen roller. Hjemme føler Lars seg oversett, mistenker utroskap og sliter økonomisk, mens Lisa syns Lars er selvopptatt, feig og bortskjemt.

Ingenting ble som de trodde det skulle bli - aller minst ekteskapet. Så når de drar på helgetur til familiehytta, ser begge en mulighet til å kvitte seg med den andre. For godt.

Men heller ikke dette går etter planen. Verken for Lars eller Lisa. Hytteturen viser seg å by på flere overraskelser enn paret selv hadde forutsett. Komiske og katastrofale forviklinger kommer tilsynelatende i veien for alt og alle, og ingenting er akkurat slik vi trodde.

De dramatiske konsekvensene resulterer i en sjangercocktail som formelig oser av amerikanske 90-tallsklassikere som «Fargo» og «Pulp Fiction», og som allerede fra første aha-øyeblikk glir over i en høypotent miks av action, humor, spenning og romantikk. For ikke snakke om blod og gørr.

Kanskje skal det mer til enn et mordforsøk eller to for å ta knekken på et skrantende ekteskap?

Vis mer