Challengers
Detaljer
Aldersgrense
9 år
Premiere
Lengde
2 timer 11 min
Regi
Luca Guadagnino
Rollebesetning
Zendaya
Josh O'Connor
Mike Faist
Originaltittel
Challengers
Språk
Engelsk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Filmen tar for seg en del voksen tematikk. Dette gjelder særlig seksualitet, men den fremstiller ikke vold. Enkelte sinneutbrudd kan virke skremmende på de yngre. Anbefales for ungdom og voksne.
Se mer

Challengers

"Challengers" er den nye filmen til den visjonære filmskaperen Luca Guadagnino, og har superstjernen Zendaya i hovedrollen som Tashi Duncan, en tidligere tennisproff med som er like kompromissløs utenfor banen som hun var på den. Hun er gift med en mesterspiller (Mike Faist) som plutselig sliter med å vinne kamper, men når Tashi prøver å snu motgang til medgang, møter de på den avdanka Patrick (Josh O'Connor) - som er hennes eks, og mannens tidligere bestekompis. Når fortid møter nåtid, og spenningen er på sitt høyeste, må Tashi finne ut hva det vil koste å ta hjem seieren.

Luca Guadagnino ("Call Me By Your Name") er både Oscar- og Bafta-nominert, og har regissert "Challengers" etter et manus av Justin Kuritzkes. Filmen er produsert av Amy Pascal, Guadagnino selv, Zendaya og Rachel O'Connor, mens Bernard Bellew er eksekutiv produsent.

Golden Globe- og Emmy-vinner Zendaya ("Dune"-filmene, "Euphoria") spiller hovedrollen ved siden av Golden Globe-vinner Josh O'Connor ("The Crown") og Bafta-nominerte Mike Faist ("West Side Story").

Guadagninos kreative team inkluderer hans faste samarbeidspartnere Sayonbhu Mukdeeprom (foto), Merissa Lombardo (produksjonsdesign) og Marco Costa (klipp), i tillegg til Jonathan Anderson (kostymedesign). Musikken er ved den Oscar-vinnende duoen Trent Reznor og Atticus Ross ("The Social Network").

Metro Goldwyn Mayer Pictures presenterer en Why Are You Acting? / Frenesy Films / Pascal Pictures-produksjon - Luca Guagagnino's "Challengers". Filmen kommer på kino over hele verden fra 24. april, og distribueres av Warner Bros. Pictures. Norsk premiere er fredag 26. april.

Vis mer