Beautiful Beings
Detaljer
Aldersgrense
15 år
Premiere
Lengde
2 timer 2 min
Regi
Guðmundur Arnar Guðmundsson
Rollebesetning
Birgir Dagur Bjarkason
Áskell Einar Pálmason
Viktor Benóný Benediktsson
Snorri Rafn Frímannsson
Originaltittel
Berdreymi
Språk
Islandsk
Sjanger
Drama
Begrunnelse for aldersgrense
Denne filmen har flere partier med mørk og utrygg stemning. Den inneholder også scener som viser realistiske voldsskildringer og et seksuelt overgrep. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.
Se mer

Beautiful Beings

Rått og rørende drama om siste sommeren med gjengen
Tidlig 2000-tall på Island. Addi er del av en guttegjeng med outsidere. En dag bestemmer han at mobbeofferet Balli skal få bli en del av gjengen. Overlatt til seg selv oppstår nye vennskap og allianser mellom tenåringsguttene. Hjemmefester, eksperimentering med dop og voldelige oppgjør med andre gjenger eskalerer til stadig farligere situasjoner. Guttene står overfor et veiskille hvor lojaliteten og vennskap blir utfordret.

BEAUTIFUL BEINGS er en energisk oppvekstskildring full av forvirrede følelser og fire fantastiske unge skuespillere i hovedrollene. Det er en film som fanger ungdomstidens råskap med skjønnhet og brutalitet. En film man vil kjenne seg igjen i på godt og vondt, uansett når og hvor man vokste opp. Regissør Gudmundur Arnar Gudmundsson har tidligere laget den kritikerroste HEARTSTONE (2016). BEAUTIFUL BEINGS er mesterlig filmet av den norske fotografen Sturla Brandth Grøvlen (ETT GLASS TIL, DE USKYLDIGE). Filmen hadde verdenspremiere på Berlin filmfestival, der den vant Europa Cinemas Label-pris for Beste europeiske film.

REGIVISJON:

"Barndomsvennene mine og jeg kommer fra helt vanlige arbeiderklassefamilier. Likevel følte vi at vår tenåringsverden var helt unik. Vår sarkastiske og interne humor, vår voldelige oppførsel og foreldrene våre som ikke visste hvordan de skulle takle sine egne liv. BEAUTIFUL BEINGS handler om en guttegjeng som føler seg uvelkommen i en kald verden, men som finner støtte i hverandre. Den stiller noen sentrale spørsmål; Hva er ekte vennskap? Og hvordan finner du din egen vei i livet?" - Guðmundur Arnar Guðmundsson

PRESSEN OM FILMEN:
5 - "Mesterlig" - Filmmagasinet
5 - "En brutal, men også vakker historie om å stå opp for hverandre" - Adressa
5 - "Det som verkeleg løftar filmen til ein film du hugsar, er skodespelet til disse unge gutane" - Stavanger Aftenblad
5 - "Nydelig spel" - Klassekampen
5 - "Vakker og meget velspilt" - NRK P3
5 "En vakker filmopplevelse" - Fvn
"Ein vakker og rørande film" - Dag og Tid
"Slår pusten ut av deg" - DN
"Tøff, øm og mesterlig oppvekstskildring fra Island" - DN
"En rørende fortelling om vennskap" - ICS Films
"Et fortryllende tenåringsdrama fra Island som dirrer av vold og ømhet" - Variety
Vis mer