Vær her // Verdensdagen for Alzheimer sykdom m/besøk på Horten Kino

Vær her

𝑉𝑒𝑟𝑑𝑒𝑛𝑠𝑑𝑎𝑔𝑒𝑛 𝑓𝑜𝑟 𝐴𝑙𝑧ℎ𝑒𝑖𝑚𝑒𝑟 𝑠𝑦𝑘𝑑𝑜𝑚 𝑝𝑎̊ 𝐻𝑜𝑟𝑡𝑒𝑛 𝐾𝑖𝑛𝑜

𝗗𝗮𝘁𝗼: Tirsdag 21. september 2021
𝗧𝗶𝗱: kl. 18:00
𝗦𝘁𝗲𝗱: Verdal Kino
𝗕𝗲𝘀ø𝗸: Demenskoordinator Lene Sætran kommer til oss før filmen for å fortelle om hvordan de jobber, hvilket tilbud vi har i kommunen. Hun blir også igjen i salen etter filmen for ettersnakk og spørsmål.
________________________________________

September er verdens Alzheimers måned og markeres med en internasjonal kampanje hvert år for å øke bevisstheten rundt demens. Den 21.september er verdensdagen for Alzheimer sykdom, og i år er fokuset på stigmatisering rundt diagnosen. Målet er å øke kunnskapen for å bryte stereotypene og mytene om demens.

Horten Kino ønsker i samarbeid med Horten Kommune å bidra til å nå dette målet ved å vise den nye rørende dokumentarfilmen «Vær her» 21. september. I filmen følger vi Jan, Mimi og Sigvald som har ulike former for demens. Vi ser hvordan livene deres preges av leting etter ord, minner og gjenstander. Hverdagen er krevende både for dem selv og for deres nærmeste, men omsorg, samvær og musikk kan hjelpe. "Vær her" handler om viktigheten av relasjoner og det å være til stede.

I Horten Kommune har vi en flott hjelpeinstans for deg som har demens eller for deg som kjenner noen som har det Bli med på markeringen på Horten Kino og bli med å øke kunnskapen om demens!

Billetter er i salg. Velkommen!