UTSOLGT! Førpremiere: DRIVE MY CAR - med innledning av kunsthistoriker og oversetter Ika Kaminka

Drive my car

Velkommen til spesialvisning av DRIVE MY CAR med innleder, tirsdag 1. februar kl. 19:30!

Vi er så heldige og får besøk av innleder Ika Kaminka. Hun er en norsk oversetter og kunsthistoriker. Hun er utdannet cand. philol. fra Universitetet i Bergen 1990.

Hun oversetter fra japansk og engelsk. Hennes første oversatte bok var Haruki Murakamis Norwegian Wood og det var den første av hans romaner som ble oversatt direkte fra japansk til norsk. Kaminka ble i 2012 tildelt Bastianprisen for sin oversettelse av Haruki Murakamis 1Q84 Bok 1 & 2. I 2021 ble hun tildelt Det skjønnlitterære oversetterfonds pris for sitt samlede virke som oversetter fra japansk og engelsk.

I tillegg til en rekke av Murakamis bøker, har hun blant annet oversatt Natsume Sōsekis Kokoro, Natsuo Kirinos Ute, og gjendiktet Takashi Hiraides diktsyklus Til valnøttens gjenstridige utholdenhet. Fra engelsk har hun blant annet oversatt Jonathan Safran Foers Alt blir klart og betydelig.

Om DRIVE MY CAR:

Regissør og skuespiller Yusuke Kafuku er i dyp sorg, men tar likevel på seg et teateroppdrag i Hiroshima. Her blir han konfrontert med sine indre demoner, og en uventet relasjon oppstår med den nye sjåføren på deres lange kjøreturer i en knallrød Saab 900. Drive My Car er en vakker og stemningsfull fortelling om selve livet.

Den kritikerroste filmen er Japans Oscar-kandidat, og var blant favorittene til årets Gullpalme i Cannes. Der vant den både prisen for beste manus og kritikerprisen.

Filmen er basert på en novelle fra boka Menn uten kvinner av Haruki Murakami.

Velkommen!