POT-AU-FEU - Veien til hjertet | Førpremiere med intro på Gimle

pot-au-feu

Vi har gleden av å invitere til førpremiere av tidenes matfilm POT-AU-FEU – Veien til Hjertet med rød løper og introduksjon på Gimle Kino! 🫶

Dato: Onsdag 20. mars
Tid: Kl. 17:00
Sted: Gimle Kino

Velkommen til en kulinarisk førpremiere på POT-AU-FEU – Veien til Hjertet med en videointroduksjon av HELLE VALEBROKK fra matbloggen HELLESKITCHEN.

Visningen er et samarbeid med den franske restauranten og champagnerian CHAT D’OR. Magasinet Maison MAT & VIN vil dele ut MAT & VIN-magasiner med kulinariske artikler om mat, oppskrifter og Bocuse d’Or 2024.

HELLE VALEBROKK har spilt inn en videointroduksjon til publikum som vi vil spille før filmvisningen.

Om filmen:
POT-AU-FEU er årets vinner av beste regi under Cannes Film Festival, og den er også Frankrikes offisielle Oscar bidrag for beste internasjonale film.

Frankrike i 1885. Eugénie jobbet som kokk for den berømte restauranteieren Dodin i 20 år. Hun anses som utmerket på sitt felt. I løpet av årene, fordi Eugénie og Dodin tilbrakte mye tid på kjøkkenet sammen, oppsto det følelser mellom dem. Deres felles kjærlighet til mat har skapt unike, deilige og utsøkte retter som er uten sidestykke og tiltrekker seg mange spisegjester fra hele verden. Frihetselskende Eugénie ønsket imidlertid aldri å gifte seg med Dodin. Da bestemte Dodin seg for å lage mat til sin elskede for første gang.

I hovedrollene møter vi Juliette Binoche (Sjokolade, Den Engelske Pasienten) og Benoit Magimel (Pianolærerinnen)

Pierre Gagnaire, en av Frankrikes ledende og mest kjente mesterkokk med 14 Michelinstjerner og kåret til verdens beste kokk, var kulinarisk chef under innspillingen og er også med i filmen.

Visningen er et samarbeid med Another World Entertainment, Chat d’Or, Mat & Vin, Gimle Kino og Nordisk Film Kino.

Vi ønsker dere alle velkommen til en eksepsjonell og kulinarisk filmopplevelse av de sjeldne!