Hei:  
 


Van Gogh – of Wheat Fields and Clouded Skies

Kunst på kino: Van Gogh – of Wheat Fields and Clouded Skies

En dokumentar om Van Gogh som gir et eksklusivt innblikk i de fantastiske samlingene av Kröller-Müller-museet. Visning onsdag 27. februar kl. 19:30.

Et nytt blikk på den nederlandske kunstneren, gjennom arven til den største private samleren av Van Goghs kunst: Helene Kröller-Müller (1869-1939), som i Van Goghs åndelige plager så noe av seg selv. På begynnelsen av 1900-tallet kjøpte hun nesten 300 av hans verk, inkludert malerier og tegninger.

Følg arrangementet på Facebook!

I filmen opplever vi de uvurderlige kunstneriske skatter og den spennende, naturistiske arkitektoniske skjønnheten til Kröller-Müller Museum, som ligger i den store De Hoge Weluge-parken. Filmen forteller om den plagede kunstneren, sett gjennom broren Theos brev, og viser også stedene der Van Gogh bodde og som han besøkte, fra Paris til Provence.

Utgangspunktet for samlingenes historie og den brennende lidenskapen for kunst som førte til dem, er en fremragende utstilling om Van Gogh. "Of Wheat Fields and Clouded Skies" i Basilica Palladiana i Vicenza, hvor 40 malerier og 85 tegninger ble samlet inn fra Kröller-Müller Museum i Otterlo, Holland.

Dette er en utstilling som ikke bare forteller om Van Goghs kunst og hans geni, men lar oss også forstå betydningen av hans tegninger som en del av hans kunstneriske teknikk. Hans tilsynelatende instinktive "au premier coup"-lerreter var resultatet av lange forberedende studier, ikke skisser, men av deres egne kunstverk, der den ødelagte strømmen av linjer som karakteriserer stilen til hans malerier er allerede på plass.