Hei:  
 


Elvis

Konsertfilm: Elvis ’68 Comeback Special

Konserten som markerte Kongens retur til musikken fyller 50 år.

Vi viser denne på Ringen, Gimle og Symra kino torsdag 16. august!

Dra frem dine "Blue Suede Shoes" og bli med å "Jailhouse Rock"!

Vi får storfint besøk til Ringen!
Vi er også så heldige at Johnny Reel, som har blitt kåret til Norges beste Elvis to ganger, kommer å holder et lite show for oss før filmvisningen 20:30.
Face Changer 2_Pa8v97.png

Vi får storfint besøk til Gimle!
Etter forestillingen som starter kl. 18:00 opptrer ETA Tony Nilsson med sin flotte hyllest til Elvis The King Of Rock and Roll. ETA Tony Nilsson.jpeg

Følg arrangementet på Facebook!

Filmen består av 90 minutter konsertopptak og 20 minutter intervju og gjennomgang av scenen hos NBC som lagde spesialen, samt intervju med Priscilla Presley og Steve Binder som produserte spesialen.

I 1961 holdt Elvis sin siste konsert på hele syv år. Manageren hans mente at det ville være best å fokusere på en karriere innenfor film, og i denne prosessen ble den såkalte Presley Formula til – filmen promoterer albumet Elvis lagde, og albumet promoterer filmen. Elvis mistet kontakten med musikken av å kun lage musikk til film, og kvaliteten på sangene han leverte anses som lavere enn når han var på sitt beste. i 1967 tok Parker, manageren til Elvis, kontakt med sjefen for NBC og foreslo en avtale som inkluderte en spillefilm, soundtrack og TV-spesial. Presley var i utgangspunktet negativ, men når de rette menneskene kom om bord og begynte å jobbe på prosjektet falt bitene på plass.

TV-spesialen markerte en ny epoke i Presleys karriere som inkluderte et residency i Las Vegas over fem år som inkluderte over 800 konserter, i tillegg til vanlige turnéer i mellom slagene. Turnering satt et preg på privatlivet til Elvis, og han skilte seg fra sin kone, Priscilla i 1973. Etter skilsmissen gikk ting fort nedover og en kombinasjon mellom legemidler og vannvittig travel turnéplan med opp til 168 konserter i året krevde sitt fra den ikoniske sangeren.