Hei:  
 


savnet_1480x500

Spesialvisning: SAVNET

Velkommen til spesialvisning Andrej Zvjaginsevs SAVNET (Nelyubov | Loveless) søndag 28. januar kl 15.00 på Gimle kino. Visningen introduseres av forfatter og sosialantropolog Erika Fatland, som for tiden er aktuell med den kritikerroste boka Grensen – en reise rundt Russland.

Om filmen:
SAVNET er hyllet av filmkritikere og festivaler verden over. Som en russisk parallell til Bergmans Scener fra et ekteskap utspiller SAVNET seg i en annen tid og med andre karakterer, den typiske middelklassen som tror på individet foran fellesskapet og familien. Filmen er Russlands Oscar-kandidat og vant Juryens pris i Cannes. Sammen med formidable filmer som Tilbake, Forvist, Elena og Leviatan, viser Zvjagintsev igjen at han er en av vår tids store filmskapere.

Erika Fatland ble i 2015 kåret til en av de 10 beste forfatterne under 35 i Morgenbladet, og vant Bokhandelens sakprosapris for Sovjetistan. I ble hun 2016 valgt ut som en av Europas ti mest interessante samtidsforfattere gjennom litteratursatsingen New Voices from Europe, og vant senere samme år Wessel-prisen for sitt forfatterskap.

Velkommen!