Hei:  
 


24 uker (24 Wochen)

Spesialvisning: 24 uker

Ikke gå glipp av det gripende dramaet 24 uker på Klingenberg Kino onsdag 13. september kl. 18:00. Professor og forsker innen medisinsk filosofi Bjørn Hofmann innleder visningen.

Tidligere i år stilte Bjørn Hofmann spørsmålet ”Hvor mye skal kvinnen få vite om fosteret før hun kan velge at det ikke skal bli til et menneske?” i Morgenbladet. Det samme spørsmålet stiller regissør Anne Zohra Berrached seg i filmen 24 uker.

I Hofmanns innledning skal han se nærmere på bakgrunnen for senabort i Norge og hvorfor vi har fått en grense på 22 uker. Det er mange utfordringer med grensesetting i samfunnet generelt og i helsevesenet spesielt – den teknologiske utviklingen gir oss muligheter som endrer våre verdier og våre samfunn, men som også former oss som menneske. Det er mange vansker knyttet til å diskutere abort, men Hofmann mener film er et flott medium for å øke forståelsen for vanskelig valg, og for å stimulere til refleksjon.

Om filmen:

Standup-komikeren Astrid og hennes manager-kjæreste Markus venter barn. I sjette måned finner de ut at det er noe galt med fosteret. Barnet vil kanskje ikke få et fullverdig liv, men fortjener det ikke en sjanse? Astrid må ta sitt livs vanskeligste valg. Og som en person som bokstavelig talt befinner seg i rampelyset vil ikke valget gå upåaktet hen.

24 UKER er et gripende drama om de store, skjebnesvangre dilemmaene man kan støte på i livet. På elegant vis flettes en dramatisk situasjon inn i en varm og engasjerende film som portretterer livets kontraster og uforutsigbarhet.

Filmen kom til kinodistribusjon i Norge gjennom prosjektet Scope100, der 100 filmentusiaster fra hele landet stemte den frem som vinner. Den var også i konkurranseprogrammet under filmfestivalen i Berlin 2016.