Hei:  
 


Fra Balkongen 1480x500

Førpremiere: Fra Balkongen

I samarbeid med Mer Film inviterer vi til førpremiere av FRA BALKONGEN tirsdag 20. juni kl. 18:00 på Ringen. Etter visningen blir det samtale mellom regissør Ole Giæver og forfatter Marie Aubert om det lille livet i det store universet. FRA BALKONGEN er filmet gjennom 12 måneder i og rundt leiligheten til Ole Giæver på Bjølsen og Marie Aubert bor også i nabolaget. Ole Giævers film er en hyllest til hverdagen og en morsom og treffende film om det å være menneske i dag.

FRA BALKONGEN er Ole Giævers tredje spillefilm. Som hans to tidligere filmer hadde også FRA BALKONGEN sin premiere på den internasjonale filmfestivalen i Berlin, i tillegg til å være åpningsfilm for den nye filmfestivalen Oslo Pix. Hans forrige film MOT NATUREN ble en kritiker- og publikumssuksess når den gikk på kino i 2014.

Forfatter Marie Aubert debuterte med sin kritikerroste novellesamling KAN JEG BLI MED DEG HJEM i 2016.

Om filmen:
FRA BALKONGEN tar deg med gjennom 12 måneder i livet til Ole Giæver og familien hans i Brochmannsgate 12A, Oslo, Norge, Europa, Jorda, Universet. Du får være med på hverdagsliv og høytider, usensurerte tankesprang, minner, fantasier og undring over livets store og små spørsmål. Tida går så alt for fort. Men hva hvis du tar en liten pause fra hverdagslivet, setter deg ned et sted med utsikt til verden og spør deg selv: Når sluttet jeg å drømme om hvem jeg skulle bli og bare ble den jeg er?

FRA BALKONGEN er en morsom og treffende film om det å være menneske i dag. Regissør Ole Giæver vever sammen ulike elementer til en forfriskende filmopplevelse, som inviterer deg til å tenke gjennom hvorfor du ble den du ble og hvor veien går videre. Den perfekte filmen å se i sommer før du tar en utepils eller skal legge sommerforsetter for året som kommer.

«En reise gjennom livet og hva det vil si å være menneske. Ole Giæver ser tvers igjennom hver og en av oss» - Cineuropa
«Morsom & lekende» - NRK P3 Filmpolitiet
«Smart & oppfinnsom - uten forfengelighet» - Screen
«Hudløs ærlighet» - Filmmagasinet
«Ole Giævers beste film» - Montages