Hei:  
 


Oslo Pix Fra Balkongen Nettside 1480x500

Åpningsfilm Oslo Pix: Fra Balkongen

8. juni – 13. juni ruller vi ut den røde løperen foran Klingenberg og Saga og det er duket for den første utgaven av hovedstadens nye filmfestival Oslo Pix. Festivalen åpner torsdag 8. juni kl. 18:00 på Klingenberg, og på filmenyen står Ole Giævers Fra balkongen.

Fra Balkongen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin, og festivalen byr på en helaften med film og feiring. Kulturbyråd i Oslo Rina Mariann Hansen vil stå for den offisielle åpningen.

Etter festivalens offisielle åpning trekker vi ut i festivalgata der DJ Vibeke Bruff sørger for den rette stemningen for kvelden. Vibeke har tidligere vært produsent for den norske duoen No Dial Tone, og senere vokst som soloartist under eget navn.


Om filmen:
Det er langt fra Bjølsen i Oslo til universets fjerneste utpost, men så stort er spennet i Fra balkongen, regissør Ole Giævers nye essay i filmform. Mange norske kinogjengere vil kjenne Giæver fra Mot naturen, en spillefilm med ham selv i hovedrollen som en mann som prøver å finne mening og være mer til stede i tilværelsen. Nå retter han igjen kamera mot seg selv – uten fiksjonen som beskyttelse.

Fra balkongen følger Ole gjennom et år, hensunket i tanker på balkongen i Brochmanns gate i Oslo, i parken med kona Marte og ungene, eller på filmfestival i utlandet. Underveis deler han hverdagslige observasjoner og luftige filosofiske tankesprang, og fletter inn animasjonssekvenser og musikk, bilder og arkivklipp av Ole som fremadstormende og herlig sjølsikker ung mann.

Resultatet er en enestående og original film som det likevel er lett for mange å kjenne seg igjen i, og som på sitt beste klarer å treffe en nerve i samtida. Filmen er vekselvis hylende morsom, pinlig utleverende og oppriktig undrende. Den er aldri kjedelig, og dønn ærlig i sine forsøk på å finne svar på spørsmål vi alle kan streve med: Hva er min plass i livet og universet? Hvordan opplever andre mennesker verden? Hvorfor går tida fortere jo eldre jeg blir? Og hvorfor klarer jeg ikke å være mer til stede i øyeblikket? Ingen i Norge lager film som Ole Giæver. Ingen utenfor Norge heller. Det er grunn nok alene til å se Fra balkongen – åpningsfilm for den aller første utgaven av Oslo Pix.