Hei:  
 


Vann over ild

Vann over ild

  • Premiere: 8. juni
  • Western / Eventyr / Komedie
  • 12 år
  • 1 t. 29 min.

En komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner og et absurd og satirisk blikk på tiden vi lever i.

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Regi: Joern Utkilen
Aldersgrense: 12 år
Originalspråk: norsk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2018
Begrunnelse: Flere voldsskildringer i et parodisk univers gjør at filmen får 12-årsgrense.

VANN OVER ILD er en komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner og et absurd og satirisk blikk på tiden vi lever i.

I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp siden alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven. Ingen trenger eller ønsker å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre. Det skal bli starten på byens undergang, som vil føre til kun én vinner.

Dette er en film om grådighet, korrupsjon, bevæpning og om hvordan maktsyke mennesker altfor ofte får det som de vil. Hovedtemaet er filmskaperens tanke om at verden er styrt av psykopater: At det er så mye styrke i mangel på empati at de få som ikke har det, styrer alt.

Som enhver western med respekt for seg selv er VANN OVER ILD en historie om den evige kampen mellom det gode og det onde.

VANN OVER ILD var åpningsfilm på Oslo Pix 2018, og er plukket ut til konkurranseprogrammet på Filmfest München, som arrangeres i begynnelsen av juli samme år.

Dette er Joern Utkilens første spillefilm. Han er en av Norges mest særegne og spennende regissører, som har laget en rekke humoristiske kortfilmer som er blitt vist på festivaler verden rundt, og blant annet blitt nominert til Amanda og BAFTA.

Som filmskaper ønsker han å tilby publikum et nytt perspektiv på noe ved livet. Derfor er det viktig for ham å unngå gjenskaping av virkeligheten eller livet slik vi kjenner det. Det allerede kjente nedsenkes i en ny realitet, gis et nytt uttrykk, slik at det kan gi kontrast til det kjente og derved forenkle og avklare. Noe som også gir filmene hans helt unike filmuttrykk.

Medvirkende: Cato Skimten Storengen, Ole Christoffer Ertvaag, Nina Ellen Ødegård, Kristoffer Joner, Helga Guren, Arthur Berning, Jørgen Foss, Edward Schultheiss, Ole Johan Skjelbred, Morten Liene, Kamilla Grønli Hartvig, Laura Vallenes