Hei:  
 


Kvalitetsfilmfest

Kvalitetsfilmfest

5.- 11. april inviterer vi til kvalitetsfilmfest.

Vi er stolte over å kunne tilby et knippe utsøkte filmperler denne uken på Horten kino. Noen filmer er rett og slett så gode og verdifulle at vi ønsker å løfte dem ekstra fram. Dette er filmer uten de helt store markedsbudsjettene, men som vil sette spor etter seg på andre måter.

Billettpris 100,-

Følg arrangementet på Facebook!

Vi ønsker velkommen til en fin uke, der den gode filmen står i fokus.

Fredag 5. april kl. 18:00: On the Basis of Sex
Regi: Mimi Leder.
En rørende og livlig film, inspirert av den sanne historien om høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) og hennes kamp for likestilling i USA.

Lørdag 6. april kl. 18:00: Birds of Passage
Regi: Cristina Gallego , Ciro Guerra.
Den forteller med mektige bilder en episk fortelling, hvor mytene til Wayuu-folket veves sammen med narkohandelens brutale virkelighet.

Søndag 7. april kl. 18:00: The Favourite
Regi: Yorgos Lanthimos
Et strålende ensemble, et gnistrende manus og rasende skarp regi gjør “The Favourite” til en fantastisk morsom og engasjerende film.

Mandag 8. april kl. 18:00: Vox Lux
Regi: Brady Corbet.
Et storslagent pop-epos, fylt av referanser til dette århundret, og med et særlig kritisk blikk på populærkulturens fremvekst.

Tirsdag 9. april kl. 18:00: Cold War
Regi: Pawel Pawlikowski.
En lidenskapelig kjærlighetshistorie mellom to personer med ulik bakgrunn og vidt forskjellig temperament. De to er helt feil for hverandre, adskilt av politikk, personlighet og skjebnens luner, men er likevel uløselig knyttet til hverandre.

Onsdag 10. april kl. 18:00: Fransk opprør
Regi: Stéphane Brizé.
Vincent Lindon spiller fransk fagforeningsleder som tar kampen opp mot de tyske eierne som vil legge ned fabrikken et helt lokalsamfunn er avhengige av. Filmen er gjort i et formspråk som ligner en levende dokumentar.

Torsdag 11. april kl. 18:00: Maria By Callas
Regi: Tom Volf
Filmen gir et gripende innblikk i tilværelsen til en av de største operasangerne i det 20. århundrede, gresk-amerikanske Maria Callas. Livet hennes var ofte like dramatisk av scenen som på.