Årets medarbeider

Årets medarbeider

  • Premiere: 6. januar
  • Drama / Komedie
  • 1 t. 31 min.

Hvem blir årets medarbeider?

Henter stemmer...

Publikum mener

Antall stemmer:
Originaltittel: Årets medarbeider
Regi: Thomas Steinsholm
Språk: norsk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2016

Psykopaten Sylvia Ingebrettsen (spilt av Lone Engbråten) jobber ved forsikringsselskapet Die Wenche Forsikring, hvor hun bruker hverdagen på å manipulere sine kolleger og klienter. Kun tillitsvalgte Linda (spilt av Victoria Haugen Svendsen) ser Sylvia for den hun virkelig er. I Lindas mange forsøk på å avsløre Sylvia, ender hun selv alltid opp med å fremstå som en person som lider av antisosial personlighetsforstyrrelse. Klarer Sylvia å holde trådene eller vil Linda få sine kolleger til å forstå at de kun er marionettedukker i Sylvias spill? Og hvem blir årets medarbeider?

Forskere regner med at opp til 1 prosent av verdens befolkning lider av det som kalles antisosial personlighetsforstyrrelse eller psykopati. Sjansen er derfor stor for at en i din innerste sirkel, en venn, et familiemedlem eller kanskje en kollega, er en psykopat. Det er ikke menneskene som lider av denne sykdommen, men alle i vedkommendes krets som får kjenne på hva en slik diagnose innebærer. Det som er enda mer skremmende er at andel psykopater i lederstillinger er høyere enn i befolkningen ellers, som vil si at mange av samfunnets mest innflytelsesrike personer mangler evnen til å føle empati med andre mennesker. Mange som Linda, velger å ta opp kampen, men som regel er eneste løsning å flykte.

Sporenstreks Film er et sprudlende og ungt filmselskap som har jobbet målrettet med sin første spillefilm. De har hatt et budskap og en historie de ønsker å fortelle om et svært alvorlig tema. Årets Medarbeider er en mørk komedie, der psykopaten også på mange måter er helten i historien. Sporenstreks Film har både produsert, finansiert og distribuerer også filmen. Innehaver Thomas Steinsholm, står selv for manus, produsentansvar og regi. Med Årets Medarbeider som har premiere 6. januar, får de æren av å være med å åpne filmåret 2017.

Medvirkende: Lone Engbråten, Victoria Haugen Svendsen, Heidrun Sangvik, Signe Line Lundstrøm, Ida Jahnsen Hestaas, Beate Berntsen og Live Høystad