Hei:  
 


Don Giovanni

The Royal Opera: Don Giovanni

Vi viser operaen «Don Giovanni» fra The Royal Opera House tirsdag 29. Oktober kl. 19:30.

Følg arrangementet på Facebook!

Seksuelle intriger, sjalusi, kløkt, sinne… og gjengjeldelse! Den nye Royal Opera-sesongen begynner med Mozarts engasjerende mesterverk, som følger Don Giovanni, kvinnene han forfører, og hevnen som endelig fanger ham. Operaen er kjent for sine stadig skiftende skildringer av komplekse karakterer, rask bevegelse og blanding av det komiske og det dypfølte. En rollebesetning av internasjonale sangere - både kjente og debutanter hos Royal Opera - under dirigent Hartmut Haenchen fremfører de strålende arier og ensembler av denne operafavoritten.

Don Giovanni er en impulsiv og karismatisk mann. Hans tjener Leporello har dette å hanskes med, i tillegg til at Giovanni er en ivrig forfører. Når Don Giovanni plutselig begår et mord slipper han mørke krefter fri.

Don Giovanni fortsetter å forføre og bedra kvinner i sitt vanlige tempo, men spøkelset til mannen han drepte hjemsøker ham og inviterer Giovanni på middag. Spøkelset oppfordrer Giovanni til å takke ja til tilbudet, men Giovanni nekter.

Don Giovanni er Mozarts andre samarbeid med librettisten Lorenzo da Ponte. Sammen skrev de The Marriage of Figaro, Don Giovanni og Cosi fan Tutte. Sammen har de i Don Giovanni skrevet en perfekt opera som har vært en suksess siden sin premiere i 1787, revet mellom tragedie og komedie kombinert med nydelig musikk og en forførende, men kompleks hovedkarakter.

Musikk: Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto: Lorenzo da Ponte
Kostymedesign: Anja Vangh Kragh
Koreografi: Signe Fabricus

Dirigent – Hartmut Haenchen
Don Giovanni – Erwin Schrott
Leporello – Roberto Tagliavini
Donna Anna – Malin Byström
Don Ottavio – Daniel Behle
Donna Elvira – Christine Rice
Zerlina – Louise Alder

Samproduksjon med israelsk opera, Gran Teatre del Liceu, Barcelona og Houston Grand Opera.